Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Читати газету "Панорама" можна в будь-якому куточку світу

Читати газету "Панорама" можна в будь-якому куточку світу

Передплатна кампанія на періодичні друковані всеукраїнські та регіональні видання в самому розпалі. І поки газетярі ламають голови, як охопити якомога більшу аудиторію читачів, окремі газети наважуються на серйозні експерименти. Так, для прикладу, в Закарпатті обласна щотижнева газета "Панорама" на ряду з традиційною передплатою паперової версії газети оголосила й про старт електронної підписки. Подібна практика, коли читач отримує газету в PDF-форматі, вельми популярна за кордоном. І хоча в Україні вона ще лише приживається, панорамівці перші в області, хто активно взявся популяризувати цей вид передплати. У зв’язку з цим ми вирішили розпитати про це нововведення людину, яка знає все про переплатну кампанію на електронну версію видання, журналіста "Панорами" Олега Русина.

ВІДЕО ДНЯ

– Якщо можна, то дуже коротко поясніть, які ж основні переваги передплати "Панорами" в електронному форматі?

– Я б виділив дві ключові і важливі відмінності від традиційної передплати. Передусім, це формат та швидкість отримання інформації. Якщо, скажімо, паперова версія будь-якого номеру газети з’являється в продажі в четвер зранку, то читачі електронної версії зможуть переглянути її вже в середу. Що важливо, завдяки сучасним технологіям газету можна переглянути на будь-яких типах пристроїв, починаючи з телефону і закінчуючи стаціонарним комп’ютером. Другий важлий аспект – це ціна передплати. Якщо оформити підписку паперової версії газети на рік, то обійдеться в 136 гривень, а у випадку з електронною, читач добряче заощаджує, заплативши лише 68 гривень.

Реклама

– А яким чином людина може ознайомитись з свіжим номером?

– В минулому році під час редизайну сайту PMG.ua ми з колегами проробили колосальну роботу, створивши особисті кабінети для кожного передплатника. Тільки уявіть, Ви заходите на наш інтернет-ресурс PMG.ua, залогінюєтесь в системі за допомогою однієї з соціальних мереж, якою користуєтесь і вуаля: у вкладці "Архів газет" маєте можливість переглядати всі номери, починаючи з того періоду, коли здійснили передплату. Це надзвичайно зручно. Такий собі формат електронної бібліотеки, де зберігаються всі номери і за потреби Ви завжди зможете знайти ту інформацію, яку шукаєте.

Реклама

– Ваша ідея оригінальна, але чи не боїтесь, що, зважаючи на специфіку регіону (відсутність покриття мережі Інтернет в усіх населених пунктах та відносно низький показник охоплення мережею особливо в гірських регіонах), люди просто не зрозуміють посилу?

– Дійсно, в цьому питанні ми з Вами абсолютно згодні. Але все ж хочеться наголосити, що електронна передплата – це передусім унікальна можливість для людей, які живуть або працюють за кордоном, читати рідну газету. На сьогоднішній день 68 грн, це вартість одного візиту в кафе, а передплативши газету "Панорама", Ви вагомо підтримаєте наші починання. Ми часто чуємо нарікання, що електронна версія це не те, що потрібно людям. Мовляв всі хочуть отримати традиційну газету, щоб пошарудіти папером, вдихнути на повні груди запах друкарської фарби та спокійно, за чашечкою кави, ознайомитись з ключовими подіями в регіоні. З цим твердженням ми також не може не погодитись. Але при цьому електронна передплата – це не тільки дешево, але й зручно, адже в будь-якому куточку світу Ви 24 години на добу 7 днів на тиждень можете читати улюблену газету "Панорама".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно