Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У вас готують спеціалістів, на яких у нас великий попит, – представник чеської делегації про Закарпаття

У вас готують спеціалістів, на яких у нас великий попит, – представник чеської делегації про Закарпаття

У вас готують спеціалістів, на яких у нас великий попит, – представник чеської делегації про Закарпаття

У четвер, 17 листопада,  в облраді відбулася підсумкова робоча зустріч з делегацією Пардубіцького краю ЧР, яка впродовж 3 днів перебувала з робочим візитом на Закарпатті для інспектування ходу робіт на спільних інвестиційних проектах у соціальних закладах трьох районів – Великоберезнянському, Перечинському та Ужгородському.

ВІДЕО ДНЯ

Нинішнього року суму фінансової допомоги  партнери з Пардубіце збільшили до 2,5 мільйона чеських крон, що дає змогу реалізовувати низку спільних проектів, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

У складі делегації – голова контрольної комісії Представництва Пардубіцького краю, член Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Вацлав Сноупек,  а також Інгрід Клейнова, референт відділу комунікацій і зовнішніх зв’язків та  Олдржіх Машін  – референт відділу надзвичайних ситуацій крайового уряду.

Реклама

За дорученням голови облради Михайла Рівіса, який наразі перебуває у відпустці, керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець переказав щирі вітання новообраному гетьману краю Мартіну Нетоліцкому та керівнику делегації. Він також підкреслив, що це шанс й надалі розвивати співробітництво між крайовими громадами, реалізовувати спільні проекти, які приноситимуть велику користь для обох сторін.

Голова контрольної комісії Представництва Пардубіцького краю, член Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Вацлав Сноупек подякував за теплий прийом та зазначив, що обрання на вищу керівну посаду Мартіна Нетоліцкього є справді важливим для співпраці із Закарпаттям, бо не доведеться починати її з чистого листка, а продовжити розпочаті напрацювання та мати час і можливість поглиблювати їх на рівні самоврядних громад, колективів, підприємств, організацій  та закладів. Вбачається за доцільне вже ближчим часом запустити як пілотні проекти співпраці між визначеними  вищими навчальними  закладами,  ПТУ наших країв у формі обміну досвідом праці, підготовки спеціалістів, проходження практики на підприємствах Пардубіцького краю тощо. Адже це – надійніший і найшвидший  шлях входження суспільства у європейське товариство. Бо діти матимуть змогу освоювати спеціальність та набувати навички за  новітніми технологіями, вчитись вимогам євростандартів тощо.

Реклама

– У вас готують спеціалістів, на яких у нас великий попит, – наголосив поважний гість.

Оскільки у зустрічі взяли участь керівники Мукачівського центру ПТО, який об’єднав три ПТУ, де здобуває фахову освіту з різних спеціальностей 605 юнаків і дівчат,  то тут же їм було дано домашнє завдання підготувати пропозиції для співпраці з партнерами Пардубицького краю за програмою Еразмус.

– У нас є досвід співпраці з Канадськими  партнерами і ми готові розвивати своє співробітництво з таким чудовим краєм нашої братньої республіки, з якою у нас багато спільного як в минулому, так і в нинішньому дні, – наголосив  директор Центру Василь Панас.

Реклама

Щодо ходу ведення робіт на оглянутих об’єктах, то Вацлав Сноупек сказав наступне:

– У цілому ми задоволені ходом виконаних робіт на спільних об’єктах у трьох районах Закарпаття. Свої враження, зібрані за час візиту,  матеріали будуть представлені депутатам Пардубіцького краю для обговорення та подальших рішень, - наголосив він та повідомив, що найближчим часом передбачається  візит  старост міст і сіл партнерського регіону в наш край для подальшого розвитку співпраці, щоб вони також побачили практичні  результати співробітництва двох регіонів.

–Для нашої співпраці є широке поле і хороша  перспектива, – підсумував сенатор.

Користуючись присутністю референта відділу надзвичайних ситуацій крайового уряду Олдржіха Машіна, який привіз для закарпатських колег навігаційну апаратуру та карти для пошуку людей у горах, з боку приймаючої сторони внесено пропозицію щодо підготовки проекту з обміну досвідом створення у нашій області добровільних пожежних  та  пошукових  дружин. Ініціатива була сприйнята партнерами позитивно. На завершення зустрічі членам делегації  передано пропозиції для співпраці  на  наступний рік.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно