Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатті відмічається збільшення рівня захворюваності на туберкульоз серед дітей

У Закарпатті відмічається збільшення рівня захворюваності на туберкульоз серед дітей

У Закарпатті відмічається збільшення рівня захворюваності на туберкульоз серед дітей

Тож на розгляд депутатів облради вноситься важливий проект рішення „Про обласну цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2017-2021 роки”.

ВІДЕО ДНЯ

У документі зазначається, що у Закарпатській області, як і в цілому по Україні, епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою. Захворюваність населення на нові випадки та рецидиви туберкульозу в області впродовж останніх роки має тенденцію до незначного збільшення із 61,2 на 100 тис населення у 2013 році до 67,1 на 100 тисяч населення у 2015 році. Відмічається збільшення рівня захворюваності на туберкульоз серед дітей із 4,6 на 100 тисяч дитячого населення у 2013 році до 5,7 у 2015 році, що обумовлено проблемами первинної специфічної профілактики туберкульозу. Впродовж останніх років в області спостерігається зростання кількості хворих на хіміорезистентний туберкульоз із 129 у 2013 році до 265 у 2015 році. Це частково пов’язано з впровадженням сучасних молекулярно-генетичних методів діагностики, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Така ситуація обумовлена причинами політичного та соціально-економічного та медичного характеру, зокрема: низький соціально-економічний рівень населення, недостатня ефективність системи соціального захисту та охорони здоров’я, політична підтримка заходів протидії туберкульозу на обласному, районному рівнях, недостатнє фінансування протитуберкульозних заходів, недоліки у  виявленні хворих на туберкульоз, низька ефективність лікування хворих, відсутність системи медико-соціального супроводу, недостатність протитуберкульозних препаратів, низький рівень обізнаності населення з питань туберкульозу тощо.

Реклама

Реалізація заходів даної Програми дасть змогу покращити рівень надання спеціалізованої протитуберкульозної допомоги населенню області на всіх етапах, включаючи раннє своєчасне виявлення, ефективне та повноцінне лікування туберкульозу, попередити поширення захворювання на туберкульоз серед населення, особливо хіміо-, мультирезистентних, поліпшити матеріально-технічне забезпечення спеціалізованих закладів для лікування хворих на туберкульоз, покращить фінансування заходів з протидії туберкульозу в області з бюджетів різних рівнів.

 Кінцева мета - поліпшення епідемічної ситуації з туберкульозу в області - зниження захворюваності та стабілізація смертності від цієї недуги.

Реклама

Реалізація заходів протидії захворюванню на туберкульоз в області, передбачених проектом цієї програми проводитиметься шляхом фінансування за рахунок видатків обласного та місцевих бюджетів, а також за рахунок коштів інших джерел.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно