Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кількість захворілих на грип та ГРВІ у області трохи збільшилась

Кількість захворілих на грип та ГРВІ у області трохи збільшилась

Кількість захворілих на грип та ГРВІ у області трохи збільшилась

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, згідно інформації, що надійшла із закладів охорони здоров’я, в Закарпатській області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 3 177 осіб, показник захворюваності – 252,31 на 100 тис. населення знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу 370,1 на 100 тис. населення на 31,9%. У порівнянні з попереднім тижнем кількість захворілих збільшилася на 0,75%.

ВІДЕО ДНЯ

Показники захворюваності на грип та ГРІ по адміністративних територіях знаходяться нижче епідемічних порогів в межах від 17% до 58%.

Захворіло 2 149 дітей віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем на 10% зросла кількість захворілих дітей у віковій групі 5-14 років.

Реклама

Серед осіб, які звернулися за медичною допомогою частка госпіталізованих знаходиться на рівні попередніх тижнів і становить 4,8%.

В області розпочалася щеплювальна кампанія проти грипу. У Виноградівському районі щеплено 210 осіб із групи медичного ризику вакциною корейського виробництва Джі СІ Флу.
Нагадуємо, що до реалізації через аптечну мережу дозволяються лише вакцини, які зареєстровані в Україні і мають висновок про відповідність медичного імунобіологічного препарату показникам якості, виданий МОЗ України на кожну серію вакцини. Громадяни можуть придбати вакцини лише за умови наявності в них термоконтейнера з холодоелементами, що забезпечує зберігання первинної якості препаратів.

Реклама

Кожна доза супроводжується інструкцією про застосування вакцин українською мовою, та обов’язково видається касовий чек з датою та годиною продажу.

Відповідальний за продаж в аптеці вакцин працівник зобов’язаний пояснити покупцю умови зберігання вакцини і необхідність проведення вакцинації лише в лікувально-профілактичному закладі.

Придбана вакцина дозволена до застосування в кабінетах щеплення лікувально-профілактичних закладів при дотриманні умов зберігання і санітарно-гігієнічних вимог.
Вакцинацію проводять відповідно до інструкції із застосування вакцини.

Реклама

Перед щепленням обов’язково проводиться медичний огляд лікарем. Після проведення профілактичного щеплення повинно бути забезпечене медичне спостереження протягом терміну, визначеного інструкцією про застосування відповідної вакцини. Якщо в інструкції про застосування вакцини не вказано термін спостереження, особа, якій було проведено щеплення, повинна перебувати під наглядом медичного працівника не менше 30 хвилин після вакцинації.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно