Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Часлівцях, що на Ужгородщині, рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання

У Часлівцях, що на Ужгородщині, рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання

У Часлівцях, що на Ужгородщині, рятувальники провели пожежно-профілактичне відпрацювання
ВІДЕО ДНЯ

24 листопада в селі Часлівці Ужгородського району рятувальники провели профілактичне відпрацювання житлового сектора громадян. Захід охопив найширші верстви населення та був спрямований на те, щоб нагадати людям, що саме необережність, халатність і легковажне ставлення до власної безпеки часто можуть мати жахливі наслідки.

У ході проведенння відпрацювання фахівці ДСНС та представники правоохоронних органів завітали до Часлівської сільської ради та місцевого навчально-виховного комплексу, де розповіли про дотримання правил пожежної безпеки та основні дії при виникненні надзвичайних ситуацій. Дітей рятувальники ознайомили з основними причинами виникнення пожеж, про можливі наслідки пустощів з сірниками, запальничками та іншими небезпечними предметами й речовинами. Спілкуючись з дітлахами, працівники ДСНС були приємно вражені знаннями підростаючого покоління про те, як треба поводитися під час пожеж та інших надзвичайних ситуаціях. Також всі без винятку знали, що викликати пожежно-рятувальну службу треба за телефонним номером «101», – повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Реклама

Після цього рятувальники здійснили подвірні обходи та відвідали помешкання громадян. Особлива увага зверталася на житлові будинки, де проживають одинокі люди та багатодітні сім’ї. Під час візитів до осель, фахівці ДСНС оглянули опалювальні печі на відповідність вимогам правил пожежної безпеки. У ході відпрацювання виявилось, що не всі громадяни подбали про очищення димарів та печей від сажі, не у всіх будівлях перед топковим отвором на горючій підлозі розміщений металевий лист. У деяких мешканців печі та грубки мають тріщини. Такі порушення можуть стати причиною загибелі чи травмування будь-якої миті.

У ході відпрацювання працівники  Ужгородського міськрайонного відділу  Управління ДСНС в області  провели з населенням профілактичні бесіди з питань безпеки життєдіяльності  та вручили їм тематичні пам’ятки інформаційного характеру про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, користуванні електроприладами, пічним опаленням.

Реклама

Такі заходи  працівники Управління ДСНС в області будуть проводити й надалі, адже це є дієвим фактором запобігання загибелі та травмування людей на пожежах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно