Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До кінця року на Закарпатті діятиме новий порядок надання одноразової допомоги важкохворим на лікування

До кінця року на Закарпатті діятиме новий порядок надання одноразової допомоги важкохворим на лікування

До кінця року на Закарпатті діятиме новий порядок надання одноразової допомоги важкохворим на лікування

На розгляд депутатів Закарпатської облради підготовлено проект рішення про внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки (зі змінами та доповненнями від 17 березня, 5 квітня та 22 вересня 2016 року).

ВІДЕО ДНЯ

Відтак, розроблено тимчасовий порядок надання одноразової матеріальної допомоги важкохворим громадянам на лікування, протезування, придбання імплантатів, проведення оперативних втручань, у тому числі за межами України. Цей порядок визначає механізм надання та виплати одноразової матеріальної допомоги, що надається згідно з пунктом 25 заходів, передбачених Програмою «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки.

Матеріальна допомога надається важкохворим громадянам на лікування, протезування, придбання імплантатів, проведення оперативних втручань, у тому числі за межами України (на підставі висновку головного спеціаліста відповідного профілю МОЗ відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 грудня 1995 року № 991 «Про затвердження Положення про порядок направлення громадян на лікування за кордон»).

Реклама

Розподіл коштів, спрямованих на надання одноразової матеріальної допомоги важкохворим громадянам на лікування, протезування, придбання імплантатів, проведення оперативних втручань, у тому числі за межами України, здійснюється пропорційно між депутатами обласної ради.

Для отримання одноразової матеріальної допомоги, заявник надає на адресу одного із депутатів або групи депутатів обласної ради такі документи:

Реклама

- особисте звернення хворого або його батьків (офіційних представників);

- ксерокопію документа, що засвідчує особу заявника та адресу його місця проживання;

- ксерокопію довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;

Реклама

- довідку про банківські реквізити заявника;

- ксерокопію одного з документів: пенсійного посвідчення, посвідчення інваліда, ветерана війни чи праці, інше посвідчення, що встановлює його статус (за наявності).

За можливості, заявник може долучити й інші документи, що можуть підтверджувати необхідність надання одноразової матеріальної допомоги (довідку про стан здоров’я та необхідність лікування громадянина, акт обстеження матеріальних умов проживання заявника, виписки, висновки тощо, у тому числі висновок головного спеціаліста відповідного профілю МОЗ, у разі необхідності лікування за кордоном).

Депутат або група депутатів обласної ради направляють адресовані їм заяви щодо надання одноразової матеріальної допомоги важкохворому громадянину разом із доданими документами із власними підписами та обов’язковим зазначенням розміру одноразової матеріальної допомоги, яка підлягає виплаті в межах визначеного щорічного розподілу коштів, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації для забезпечення опрацювання та виплати матеріальної допомоги.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації відповідно до плану асигнувань за даним напрямком подає документи на оплату матеріальної допомоги (через банківські установи на рахунок заявника) в органи державного казначейства.

Громадянин, якому виділена матеріальна допомога, або його офіційний представник, у тримісячний термін після отримання коштів зобов’язаний надати департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації документи, що підтверджують цільове використання коштів (довідки лікарських установ, у тому числі, розміщених за межами України, про проведене лікування, протезування, проведення оперативних втручань, чеки, накладні на придбання імплантатів, ліків тощо).

Зазначені зміни до Програми у новій редакції діють до 31.12.2016 включно. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації та профільну постійну комісію обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення.

Реклама

Нагадаємо, 7 грудня, о 10-й годині у залі засідань Закарпатської облради відбудеться друге пленарне засідання п’ятої сесія облради VІІ скликання, на якому обранці, зокрема, прийматимуть вищезазначені зміни та доповнення до Програми «Турбота».

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно