Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті відзначають День місцевого самоврядування

На Закарпатті відзначають День місцевого самоврядування
ВІДЕО ДНЯ

Після завершення другого пленарного засідання 5-ої сесії, яке відбулося 7 грудня, в фойє Закарпатської облради відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. З вітальним словом до присутніх депутатів різних рівнів, керівників міст та районів краю, очільників правоохоронних структур, громадськості звернувся голова облради Михайло Рівіс.

– Нині маємо святковий привід, щоб оцінити результати нашої роботи. Упевнений, що кожен із присутніх має чітке уявлення про те, що зроблено органами місцевого самоврядування, що із запланованого вдалося втілити, а що тільки чекає нас попереду. Сьогодні українська система влади перебуває на етапі реформування місцевого самврядування, оскільки є очевидним, що диспропорція між центром і місцевими громадами поглиблюється. Визріла необхідність запровадження європейської моделі самоврядування. Саме вона детально відображає, що і як зробити, аби місцеві органи самоврядування були з достатніми по обсягу і чіткими по межах повноваженнями, щоб відносини між органами влади гармонізували, щоб була забезпечена фінансова підтримка місцевого самоврядування. Але, зрозуміло, ефективність цих реформ можлива тільки за умови, що  всі думатимуть про інтереси своєї громади, області, країни і нації в цілому. Головне – це щоденна конкретна та системна робота. Органам місцевого самоврядування, від села до області, необхідно вести постійний діалог із громадами, – стверджує прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

До нас щодня приходять люди зі своїми проблемами і бідами, і ви маєте їх вирішувати. Найкращим екзаменатором нашої роботи є наша громада. Де представники органів самоврядування по-справжньому дбають про людей, там і громада стоїть горою за них, і населені пункти розвиваються. Ми – одна родина, в якої спільна мета, спільні інтереси, єдине теперішнє і майбутнє. Це наше рідне Закарпаття. Це наша незалежна Україна. Є серед наших колег і такі, які захищають нашу країну на Сході. Серед них і депутат обласної ради Якубець Василь Юрійович. І за це окремо їм велике спасибі!

Далі присутній на урочистостях голова Закарпатської ОДА, який є також депутатом облради, Геннадій Москаль подякувавав колегам органів місцевого самоврядування за конструктивну роботу, досвід та їх цінні поради. Та побажав міцного здоров’я, особистого щастя, родинного благополуччя, нових вагомих здобутків на ниві місцевого самоврядування в ім’я розквіту рідного краю.

Реклама

Перед початком концертної програми керівники краю – Михайло Рівіс та Геннадій Москаль вручили відзнаки найкращим представникам місцевого самоврядування за плідну роботу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно