Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Закарпатської обласної ради розподілили 4,5 млн резервного фонду бюджету

Депутати Закарпатської обласної ради розподілили 4,5 млн резервного фонду бюджету

Депутати Закарпатської обласної ради розподілили 4,5 млн резервного фонду бюджету

У День місцевого самоврядування закарпатські обласні депутати зібралися на друге пленарне засідання сесії. Після уже традиційного розгляду запитів, заслухали звіт голови облради. Зокрема, погодили надання спеціального дозволу на користування надрами двом Товариствам з обмеженою відповідальністю. Переглянули також програму «Турбота» та розподілили 4,5 млн резервного фонду бюджету.

ВІДЕО ДНЯ

"І також перевиконання бюджету за 11 місяців 2016 року. Фактично ми перерозподілили 13 млн грн. Всі направлені перш за все на погашення заборгованостей (освітянам, медикам). Тобто, ми дали субвенції районам, що цього потребують. Ми закрили фактично 2016 рік без боргів по комунальним послугам, по зарплаті і капітальним видаткам. Стосовно бюджету на 2017 рік ми також просимо передбачити у держбюджеті фінансування профтехосвіти, оскільки знову планується навантажити цим обласний бюджет", – каже голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Внесли зміни і до обласної Програми розвитку туризму і курортів Закарпатської області на 2016-2020 роки. Так, зокрема, біля водоспаду Шипіт та у селі Колочава з’являться нові обладнані парковки для авто та велосипедів.

Реклама

"У нас наплановано ще цього року облаштувати дві туристичні стоянки на території Закарпаття. І вже за межами області починають з’являтися борди із закликом відпочивати на Закарпатті. Зміни, які пройшли сьогодні на сесії, необхідні, щоб Закарпаття у туристичному і медійному плані з’явилося усюди", – мовив Денис Ман, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА.

Програми фінансового забезпечення розвитку транскордонної співпраці та економічно-соціального розвитку Закарпаття на 2017 рік також затвердили закарпатські депутати. Крім того, звернулися до центральних органів влади, зокрема щодо невідкладного включення краю до експерименту з фінансового забезпечення із розвитку автомобільних доріг.

Реклама

"Першим ділом необхідно дороги поробити. Бо це важливо і для туризму, і для бізнесу, і для нормального функціонування області. Ми знову звернулися, аби нас включили у цей проект. Вважаю, що ми не справедливо були не включені, обділені. Очікуємо відповіді від Кабміну. Уже вдруге до них звертаємося. Не знаю, яка буде відповідь, але дороги у нас у плачевному стані", – зауважив депутат облради Михайло Станко.

Один із депутатських запитів стосувався Управління молоді і спорту Закарпатської ОДА. Ідеться про рекомендацію Національного олімпійського комітету щодо покращення житлових умов для чемпіона світу, учасника Олімпійських ігор Анатолія Герея.

"Цього року приймається програма на найближчі 5 років. Вона передбачає можливість придбання житла. Депутатський запит, який підтримали колеги, стосувався того, аби Управління молоді і спорту вжило усіх необхідних заходів, подало офіційний запит, зробило усі кроки, аби наш чемпіон світу, учасник олімпійських ігор нарешті отримав таки житло як допомогу від обласної влади. Очікується на перший квартал 2017 року, буде прийнятий бюджет, де будуть передбачені і виділені кошти на Програму. Окремо треба буде підготувати ще одне рішення обласної ради, уже про конкретну особу, в даному випадку про виділення квартири Анатолію Герею", – розповів депутат обласної ради Денис Ман.

Реклама

На наступне засідання сесії обласної ради, яке відбудеться наприкінці року, виносять в тому числі і прийняття бюджету на 2017 рік.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно