Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лумшори потрапили у п’ятірку найбільш незвичних місць для святкування Нового року

Лумшори потрапили у п’ятірку найбільш незвичних місць для святкування Нового року

Лумшори потрапили у п’ятірку найбільш незвичних місць для святкування Нового року

Відпочинок у закарпатських чанах потрапив у п’ятірку найбільш незвичайних місць для святкування Нового року на будь-який смак і бюджет.

ВІДЕО ДНЯ

Лумшори – знахідка Карпат. Це невеличке гірське село в Закарпатської області на ріці Туричка. Відоме воно не лише мальовничими краєвидами, а й СПА-відпочинком по-українськи.

Головна цінність тут – це цілющі джерела з мінеральною водою, яка містить сірководень. Пити її не можна, а от приймати ванни – саме те. Точніше чани – великий котел на вогні, в який набирають воду. Їх в околицях чимало. Отож СПА по-закарпатськи виглядає так – ви сидите на кострі у величезній "ванній" із мінералкою під відкритим небом, перед вами відкривається дивовижний краєвид на річку. До того ж такий релакс має чудодійний вплив на опорно-рухову систему. Про цілющі властивості лумшорської води навіть ходять легенди. Після кількох таких процедур можна повернути собі втрачену рухливість, зняти біль у суглобах, залікувати старі рани, а також омолодити шкіру і позбутися стресу, який просто став синонімом життя у великому місті. Ціна процедур коливається від 300 до 500 гривень.

Реклама

Купання в чанах – це не єдині розваги в Лумшорах. Любителі зимових веселощів можуть досхочу накататися і на санчатах, і на лижах, і на сноуборді. У селищі також діє канатно-буксирна дорога типу бугеля. Її довжина сягає 300 метрів. До того ж можна вирушити підкорювати нові вершини. Найцікавіші із маршрутів – гора Соколець, її висота 953 метри над рівнем моря, подорож у печеру "Дірявий камінь" і до водопадів ц самому селі Лумшори і в урочищі Шипіт. Аби дістатися до гірського селища, треба потягом доїхати до Ужгорода, а далі маршруткою до Лумшорів, яка відправляється з вул. Фединця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно