Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді збирають подарунки для дітей із закарпатських сиротинців

В Ужгороді збирають подарунки для дітей із закарпатських сиротинців

В Ужгороді збирають подарунки для дітей із закарпатських сиротинців

«Вся моя родина робить подарунок для дитини». Благодійна акція зі збору приємних сюрпризів для діток, які позбавлені батьківського тепла, триває в Ужгороді. Різдвяний настрій подарувати легко: спакувати подарунок на власний розсуд та передати координаторам акції.

ВІДЕО ДНЯ

"Це може бути будь-що: солодощі, іграшка, канцтовари, кольоровий папір, книжечка. Приколочки, обручі, якщо це на дівчинку. Можна листа написати, діти люблять читати, говорять: «а хто це мені написав?». Упакувати треба гарно, у новорічному стилі. Аби дитина побачила цей подарунок, хотіла його відкрити, сам процес відкривання подарунку важливий для дитини. Наклеїти на коробку, кому вона – дівчинці чи хлопчику – і вказати вікову категорію. Це 2-4, 5-7, 8-13 і 14-18 років", – каже Катерина Балажинець.

Така благодійна акція на Закарпатті відбувається третій рік поспіль. За цей час команда волонтерів побувала у 28 закладах. У 2015-му вдалося зібрати близько 500 подарунків для дітей-сиріт. Окремо готували сюрпризи і для тих, хто опікується ними щодня, замінюючи батьків.

Реклама

"Плануємо поїхати у нові будинки, де ми ще не були. Це Буштино, Нижня Апша, Солотвино, Нижні Ворота. У Нижніх Воротах ми були десь років 4-5 тому, знову плануємо туди поїздку з подарунками. Не були також і тут у нас у Чертежі, туди теж завітаємо. Взагалі цього року плануємо відвідати 3 тисячі дітей. Ще тенденція – цьогоріч 2 заклади-сиротинці закрилися. Для когось це погана новина, для когось хороша. Розуміємо, що працівників влаштують у інші дитячі будинки. Спостерігаємо, як тенденція сирітства зменшується, це нас радує. Це показує, що певною мірою і держава працює, бачимо як люди почали більше всиновлювати, є контакт з дітьми, а діти не бояться уваги дорослих", – мовив ккординатор акції Рудольф Балажинець.

Цього року збір подарунків триває до 1 січня. Уже заплановані перші поїздки до сиротинців цими вихідними. Навідуються небайдужі і до будинків для самотніх людей похилого віку. Зв’язатися із волонтерами акції можна через соцмережі. Також є можливість не тільки підготувати подарунки, а й долучитися до команди волонтерів і відвідати один із дитячих закладів.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно