Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачево стане першим містом у західній Україні, де проводиться консультативне опитування громади

Мукачево стане першим містом у західній Україні, де проводиться консультативне опитування громади

Мукачево стане першим містом у західній Україні, де проводиться консультативне опитування громади

Під час зустрічі з журналістами керуючий справами Мукачівського міськвиконкому та голова комісії з консультативного опитування мешканців міста Мукачева Олександр Галай розповів про підготовку до першого опитування містян, яке відбудеться в Мукачеві з 18 по 20 грудня цього року.

"Міській владі треба знати думку людей з різних питань. Це форма діалогу, яка дасть змогу почути позицію громади. Це своєрідна форма прямої демократії," – зазначив в ході прес-конференції керівник міської комісії з консультативного опитування Олександр Галай. За його словами, на сесії, яка відбулася 18 листопада, було затверджено склад міської комісії з опитування, до якої включено й депутатів з різних фракцій.

ВІДЕО ДНЯ

Попередньо, у травні цього року, також під час сесії міської ради було прийнято положення щодо консультативного опитування. До цього часу мешканці міста мали можливість ознайомитися з цим положенням.

"Раніше в нашому місці ще не проводилося консультативне опитування, це щось нове для усіх нас. Перед тим, як ми розпочали роботу в цьому напрямку, ми довідалися, що тільки у Києві та Харкові відбувалося щось подібне. Зараз Мукачево стане першим містом у західній Україні, де проводиться консультативне опитування. Наша головна мета – дізнатися думку громади, а далі результати волевиявлення будуть винесені на розгляд депутатів, і вже саме рішення прийматиметься міською радою", – прокоментував Олександр Галай.

Реклама

Для проведення консультативного опитування створено 12 дільничих комісій. В середньому на дільниці можуть проголосувати від 3 до 6 тисяч містян. Найбільша дільниця у ЗОШ №16 , до якої включено понад 10 тисяч містян. Висловити свою позицію щодо запропонованих питань мукачівці можуть у тих дільницях, які розташовані територіально близько до їх місця проживання.

Опитування проводитиметься з наступних питань:

Реклама

- Чи схвалюєте Ви обов’язкове включення до щорічного бюджету міста Мукачева надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам та працівникам бюджетної сфери міст?

- Чи схвалюєте Ви перенесення з почестями поховань загиблих з центральної частини міста Мукачева на центральне кладовище міста Мукачева?

- Чи підтримуєте Ви зміни в медичній галузі міста Мукачева?

Реклама

- Чи підтримуєте Ви зміни в освітній галузі міста Мукачева?

В опитуванні мають право брати участь повнолітні громадяни України, які є мешканцями міста Мукачево і зареєстровані в місті. Також Олександр Галай зазначив, що для того, аби проголосувати, містяни повинні мати з собою посвідчення особи: паспорт або інші документи. В ході опитування кожен житель володіє одним голосом, яким він має право скористатися лише особисто.

Голосування проходитиме протягом трьох днів: 18 грудня з 9:00 до 19:00, 19 - 20 грудня з 13:00 до 19:00.

"Якщо все пройде добре, то консультативне опитування повинно стати традиційною нормою спілкування влади з громадою. Така практика давно існує в більшості європейських країн, коли в суспільстві виникають питання, які викликають жваву дискусію. Ми провели колосальну роботу в напрямку висвітлення цієї події у ЗМІ. Також поштою до кожного дворогосподарства Мукачева надійде запрошення з інформацією про місце і час голосування. Тож, я закликаю всіх мукачівців прийти на дільниці та взяти активну участь у розвитку міста", – наголосив Олександр Галай.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно