Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати клопочуть про створення Іршавського госпітального округу

Депутати клопочуть про створення Іршавського госпітального округу

Депутати клопочуть про створення Іршавського госпітального округу

На другому пленарному засіданні п’ятої сесії облради поданий та підтриманий колективний запит на адресу голови ОДА Геннадія Москаля та  директора департаменту охорони здоров’я ОДА  Володимира Марковича  від  крайових обранців – Оксани Балоги, Петра Добромільського та Івана Савка щодо створення  Іршавського госпітального округу, як об’єднання районних лікарень Іршавського та Свалявського районів.

ВІДЕО ДНЯ

У документі йдеться про те, що, враховуючи чисельність населення, специфіку, територіальний склад Іршавського  району та матеріально-технічну базу райлікарні, «просимо  при створенні госпітального округу як об’єднання районних лікарень, врахувати пропозиції Іршавських районної ради та райдержадміністрації  в особі відділу охорони здоров’я РДА, які пропонують створити Іршавський госпітальний округ як об’єднання районних лікарень  Іршавського та Свалявського районів».

Наведені депутатами аргументи досить переконливі. Зокрема, населення Іршавського району – 100 тисяч 119 чол., населення Свалявського – 54 тис. 557 чол. Тож, планується на базі КЗ «Іршавська районна лікарня» створити багатопрофільну лікарню  ІІ-етапу надання допомоги із стаціонарним сектором інтенсивного  лікування на 185 ліжок (без 6 ліжок ВАІТ) та із стаціонарним сектором планового, реабілітаційного та хоспісного лікування на 215 ліжок. Всього – 400 ліжок. На базі ж Свалявської районної лікарні  планується багатопрофільна  лікарня І-го етапу надання допомоги з хоспісним відділенням.

Реклама

Далі в документі наголошується, що на базі КЗ «ІРЛ» може функціонувати міжрайонний сучасний  перинатальний центр на 60 ліжок. Наявна станція екстреної медичної допомоги із 6-ма підстанціями в Іршавському районі  та з 3-ма підстанціями в Свалявському районі.

Також депутати звертають увагу, що  в КЗ «Іршавська  районна лікарня» в 2015-2016 рр. проведені капітальні ремонти відділення анестезіології та інтенсивного лікування, операційних залів травматологічного та хірургічного відділень відповідно до сучасних вимог з оновленням відслідковуючи апаратури , хірургічного інструментарію.

Реклама

Про результати розгляду в місячний термін буде повідомлено і депутатів облради, й апарат обласної ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно