Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Конфісковане авто служитиме маленьким закарпатцям

Конфісковане авто служитиме маленьким закарпатцям

Цьогорічний День Святого Миколая видався для санаторію «Малятко» дуже насиченим та щедрим на подарунки. Так, за участі голови Закарпатської облради Михайла Рівіса відбулося урочисте відкриття нової сучасної котельні, а родзинкою свята стала передача конфіскованого автомобіля Volkswagen Caddy для потреб оздоровниці.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповіла присутнім головний лікар санаторію «Малятко» Галина Мороз, восени п.р. проведено реконструкцію однієї із занедбаних господарських будівель, яка тривалий час не використовувалась через аварійність. Тут обладнано котельню, встановлено 2 сучасні твердопаливні котли «Гейзер» вітчизняного виробництва потужністю 90 кВт кожен. Котли можуть працювати на вугіллі, гранулах з біомаси (пелетах), шматковій деревині, паливних брикетах. На реконструкцію котельні з обласного бюджету виділено 1 млн. 196 тис. гривень. Дотепер приміщення санаторію (загальна площа – 2800 кв. м) обігрівались винятково природним газом. Введення альтернативної котельні дозволить щомісяця в опалювальний період економити в середньому 8-10 тисяч гривень бюджетних коштів, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Після того, як Михайло Рівіс запустив котельню, на малечу чекав приємний сюрприз. До спального корпусу гучно під’їхав Миколай на біленькому «німцю» і передав ключі від іномарки голові облради Михайлу Рівісу. Адже завдяки очільнику крайового парламенту, ця оздоровниця швидко і безперешкодно отримала від ДВС вилучений за порушення митних правил та конфіскований за рішенням суду 10-річний Volkswagen Caddy. В коментарі журналістам Михайло Михайлович наголосив, що як колишній керівник митниці, добре знається на чинному законодавстві. І коли почув, що «Малятко» потребує автомобіль для обслуговування діток, то дав слушну пораду Галині Мороз, яким чином можна одержати конфіскований транспортний засіб.

Реклама

- Нині працює державна програма, яка передбачає передачу конфіскованих на кордоні автівок на баланс бюджетних установ, у тому числі дитячих. Закарпаття має понад 14 пунктів пропуску з трьома європейськими державами. З досвіду знаю, що митники вилучають кілька таких десятків іномарок щомісяця.  На жаль, більшість конфіскованих судом автівок ДВС передає на Київ, а там вже їх розподіляють по регіонах. Утім, за останні 25 років жодна дитяча установа Закарпаття так і не отримала «транспортний конфіскат». От тому довелось підключитися і посприяти «Малятку» отримати бажану автівку, тим паче, що це передбачено законодавством, - зазначив голова облради.

А Галина Мороз зауважила журналістам: «У зв’язку з тим, що оздоровниця працює в цілорічному і цілодобовому режимі, однією з гострих проблем роботи була відсутність належного автотранспорту для обслуговування дітей, які знаходяться на оздоровленні. Завдячуючи особистому сприянню голови облради Михайлу Рівісу, нам вдалося за короткий термін і без бюрократичної тяганини зібрати необхідний пакет документів. Відтак, головне територіальне управління юстиції в Закарпатській області з питань державної виконавчої служби безоплатно передало конфіскований митницею автомобіль нашому санаторію».

Реклама

Далі Миколай та Михайло Рівіс прямо з машини роздали кожній дитині, яка зараз оздоровлюється в санаторії, новорічні подаруночки. Потім під оплески разом з дітками запустили в небо різнокольорові кульки в знак миру на нашій землі.

Також відбулася передача пластунами Віфлеємського Вогню Миру подарунки від санаторію вихованцям Великоберезнянського школи-інтернату. На гостей свята чекала виставка виробів із медових пряників та новорічних декорацій, виготовлена дітьми. На завершення малеча продемонстрували гостям дійство-виставу «Легенда про Миколая».

Але найцікавішими виявилися розваги та змагання, організовані самим Миколаєм. Дітлахам довелося наввипередки хапати підвішені смаколики, а дорослим – швидко вдягнути малечу в теплий одяг. Цікаво, що очільнику облради це завдання виявилося до снаги, і він справився з ним успішно. Позаяк Михайло Михайлович – досвідчений батько, тож не раз доводилося вдягати своїх синочків на прогулянку.

Реклама

Довідково про санаторій: Дитяча оздоровниця в селі Оноківці розпочинає свою історію із 1945 року. На сьогодні обласний спеціалізований дитячий пульмонологічний санаторій «Малятко» на 80 ліжок є єдиним в області цілодобовим стаціонарним закладом, що забезпечує надання дітям послуг лікувального, оздоровчого, профілактичного та реабілітаційного характеру, із застосуванням фізіотерапевтичних методів, дієтотерапії, лікувальної фізкультури тощо. Санаторій має першу акредитаційну категорію. Тут оздоровлюють дітей віком від 3-х до 11-ти років. Кількість оздоровлених дітей за останні десять років зросла більш ніж удвічі (це понад 1200 дітей за рік). Протягом останніх років капітально відремонтовано всі чотири спальні корпуси, де створено комфортні умови перебування дітей. Зараз у стадії реконструкції лікувально-діагностичний корпус. Всі ці роботи проводяться за кошти обласного бюджету: зокрема цього року вже освоєно 700 тисяч гривень. Загалом використано близько 2,2 мільйона гривень.

Введення в експлуатацію в 2017 році реконструйованого лікувально-діагностичного корпусу дозволить застосовувати новітні  методики  реабілітаційного лікування, зокрема запрацюють сучасні камера штучного мікроклімату, кабінети алергодіагностики, функційної діагностики, масажу, лазеротерапії, теплолікування, стоматологічний кабінет.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно