Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонник, який врятував життя двом нелегалкам, отримав відзнаку

Прикордонник, який врятував життя двом нелегалкам, отримав відзнаку

Прикордонник, який врятував життя двом нелегалкам, отримав відзнаку

12 грудня на Закарпатті прикордонник Мукачівського загону Тарас Сервило врятував від неминучої загибелі двох іноземок, які намагалися незаконно пробратися через кордон в Угорщину. В той день старший лейтенант Тарас Сервило очолював один з прикордонних нарядів, який ніс службу на «зеленій» ділянці держрубежу.

ВІДЕО ДНЯ

Напередодні співробітники Мукачівського загону отримали інформацію про появу групи невідомих осіб поблизу українсько-угорського кордону. Прикордонники негайно поінформували своїх угорських колег та висунулися на затримання. Під час пошукової операції прикордонний наряд помітив двох осіб, які вдалися до втечі в напрямку кордону через канал Чоронда та провалились під кригу і почали тонути. Втікачами виявилися дві жінки. Старший прикордонного наряду старший лейтенант Тарас Сервило не роздумуючи кинувся їм на порятунок. Оскільки угорський берег каналу більш пологий, жінок прикордонник витягнув на суміжну сторону. Незабаром прибув і угорський прикордонний наряд, який надав жінкам першу медичну допомогу.

Завдяки сміливим, рішучім та зваженим діям Тараса були врятовані двоє громадянок В’єтнаму, які мали намір порушити державний кордон з України в Угорщину. За проявлений професіоналізм старший лейтенант Тарас Сервило нагороджений відзнакою Держприкордонслужби – нагрудним знаком «За мужність в охороні державного кордону».

Реклама

Крім того, за виняткову мужність, проявлену під час рятування життя людей, наразі розглядається питання про заохочення прикордонника державною нагородою України медаллю «За врятоване життя».

Сьогодні Тарас Сервило продовжує сумлінно та ініціативно ставитися до виконання службових завдань за напрямком діяльності. Зазначимо, що в період з квітня по листопад 2014 року він безпосередньо брав участь в антитерористичній операції на східних рубежах державного кордону України в складі відділу прикордонної служби «Красна Талівка».

Реклама

Загалом з початку  2016 року завдяки офіцеру та його ефективній роботі  з протидії організованій злочинності на державному кордоні затримано контрабандних товарів на суму понад 100 тисяч гривень, а також припинено переміщення 66 тисяч пачок сигарет на суму майже 300 тисяч гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно