Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Хустському парку відкрили надсучасну систему, аналогів якої в Україні немає

У Хустському парку відкрили надсучасну систему, аналогів якої в Україні немає

У Хустському парку відкрили надсучасну систему, аналогів якої в Україні немає
ВІДЕО ДНЯ

24 грудня у Хустському парку відпочинку відбулося урочисте відкриття нової системи «Вільний WiFi та безпечне місто». Систему було розроблено та встановлено у рамках спільного проекту ПРООН, Хустської міської ради та ГО «Фойта».

Наразі у парку встановлено надсучасні камери відонагляду та систему WiFi.

Реклама

– Аналогічних проектів на сьогодні немає ніде в Україні. Це – європейська новація. Німецька фірма, обладнання якої змонтовано в Хусті навіть працює у збиток для себе, аби на прикладі закарпатського містечка показати українцям власні можливості. Наголошу, що це – не бізнес проект, а обладнання виробника не має аналогів у всьому світі. Камери дають настільки чітке зображення, що з відстані 500 метрів можна розрізнити обличчя, номери автомобілів, ідентифікувати особистість, – наголосив Хустський міський голова Володимир Кащук.

Режим спостереження відтепер працює у парку у максимальному режимі, він фіксуватиме різні правопорушення. Крім того, у місці для відпочинку є дві кнопки «тривожного виклику», натиснувши на які будь-хто, ставши свідком протиправних дій: хуліганства, пошкодження комунального майна може викликати правоохоронців. Розбити ці «сигналізаційні» порушники не зможуть, оскільки їх зроблено з надміцних матеріалів.

Реклама

Також парк оснащено системою Wi-Fi. У перспективі планується подібне обладнання встановити при виїздах із міста та в центральній частині.

А в урочистому відкритті системи та символічному перерізанні стрічки крім міського голови Хуста взяли участь голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, голова обласної ради Михайло Рівіс, народний депутат України Валерій Лунченко, голова ГО “Фойта” Іван Куделя та інші.

Пісенними номерами присутнім хороший настрій дарували зразковий вокальний ансамбль «Перлинка» під керівництвом Оксани Липчей та маленький закарпатський соловей Ярослав Ракущинець.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно