Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські дітлахи заколядували для Філарета та зустрілись із першою леді України та мером Києва

Закарпатські дітлахи заколядували для Філарета та зустрілись із першою леді України та мером Києва

Закарпатські дітлахи заколядували для Філарета та зустрілись із першою леді України та мером Києва
ВІДЕО ДНЯ

Цими днями у Музеї Івана Гончара пройшов культурно-освітній проект «Дитяча різдвяна феєрія «Орелі».

На захід зібралися гості з усієї України, а Закарпаття представляв дитячий зразковий фольклорний гурт «Цімборики».

Реклама

Маленькі хустяни не тільки гідно виступили, але й юний скрипаль-віртуоз Мирослав Кошан успішно провів майстер-клас із традиційної гри на скрипці. Колектив представив глядачам колоритну і цікаву інсценівку вертепного дійства записаного в селі Бороняво. Дійству передувала змістовна оглядова лекція з ілюстраціями про звичаї та обряди Різдва на Закарпатті, закарпатські колядки та вертепи, проведена керівником гурту Наталією Шимшою.

Тож виступ закарпатців присутні на святі сприйняли дуже схвально. На завершення юні музики пригостили присутніх традиційним сухим печивом, яке печуть закарпатські газдині на Різдво для обдаровування колядників.

Реклама

– У День святого Миколая, 19 грудня, нас запросили виступити на благодійному концерті у Київській Православній Богословській Академії (Київського патріархату) при Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі для близько 1000 дітей із дитячих будинків, багатодітних родин, дітей героїв Небесної Сотні та українських захисників, працівників МНС, вихованців недільних шкіл Київської єпархії, переселенців із зони АТО. Там нам несподівано пощастило зустрітися, поспілкуватися і заколядувати перед визначними особистостями: предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП), Патріархом Київським і всієї Руси-України – їх святістю Філаретом, якому особисто наші діти заколядували і отримали благословення; пані Президентовою – Катериною Ющенко, яка нам щиро подякувала і передала дарунки від дітей Великобританії; заслуженою артисткою України, головою Наглядової ради Національного конкурсу «Благодійна Україна» – Анжелікою Рудницькою, яка є одним із організаторів цього чудового заходу; ведучою телепрограми на Першому національному” Школа Мері Поппінс” – Наталією Яковенко. Ввечері того ж дня нас відвезли на Софіївську площу на відкриття Президентської ялинки. «Цімбориків» включили у «свиту святого Миколая». Вони супроводжували його від головної ялинки – до центральної сцени, де зустріли першу леді – п.Марину Порошенко та мера м.Києва – п. Віталія Кличка. Відтак на Київський вокзал нас доставили на дуже автобусі каналу СТБ, який раніше належав Андрію Данилкові (Вєрці Сердючці), а зараз ним подорожують екстрасенси для передачі «Слідство ведуть екстрасенси». Діти повернулися додому із незабутніми враженнями. Висловлюємо щиру подяку організаторам та всім, хто підтримав нас під час поїздки, – розповіла пані Наталія.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно