Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Важкопораненому під Волновахою прикордоннику допомогли облаштувати на Закарпатті помешкання

Важкопораненому під Волновахою прикордоннику допомогли облаштувати на Закарпатті помешкання

Важкопораненому під Волновахою прикордоннику допомогли облаштувати на Закарпатті помешкання

Закарпатець Рустам Росул ще на початку російської агресії добровольцем пішов захищати рідну країну. Службу проходив у складі мобільної групи Держприкордонслужби.

ВІДЕО ДНЯ

На східному рубежі поблизу населеного пункту Оленівка, що в Донецькій області, група прикордонників виконувала бойові завдання. Під час виконання одного з них у жовтні 2014 року Рустам разом з побратимами потрапили під ворожий обстріл. Прикриваючи собою товаришів він отримав тяжкі осколкові, вогнепальні поранення та  пошкодження хребта. Майже два роки лікування та реабілітація поки, на жаль, не змогли повністю поставити на ноги прикордонника.

На щастя, увесь цей час поруч із молодим чоловіком були його рідні та друзі, які підтримували його неймовірну жагу до життя та віру в те, що вже зовсім скоро він почне ходити. Поки лікарі боролись за життя та здоров’я прикордонника, волонтери та друзі, крім збору коштів на лікування, потурбувались про ремонт виділеного для військовослужбовця житлового приміщення. Оскільки будинок не був облаштований для проживання людини з особливими потребами, довелось провести ремонтні роботи для комфортного пересування пораненого бійця.

Реклама

Надати допомогу у проведенні ремонтних робіт також відгукнулось керівництво Мукачівського прикордонного загону та голова Мукачівської райдержадміністрації. Уже за декілька місяців у оселі прикордонника було розширено всі дверні проходи, у ванній кімнаті обладнано відкриту душову кабіну та додатково будинок обладнали  пандусом, щоб  Рустам  самостійно зміг виходити на прогулянку.

Напередодні Нового року начальник Мукачівського прикордонного загону полковник Дмитро Ліщинський разом з Головою Мукачівської РДА Сергієм Гайдаєм відвідали Рустама, перевірили  комплекс  проведених робіт і звичайно привітати з наступаючими святами. У подарунок прикордонник отримав телевізор, слова вдячності за виявлений героїзм і побажання якомога швидшого одужання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно