Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Учасники фестивалю «Віфлеємська зіронька» у Тячеві потішили колядками угорською мовою

Учасники фестивалю «Віфлеємська зіронька» у Тячеві потішили колядками угорською мовою

Учасники фестивалю «Віфлеємська зіронька» у Тячеві потішили колядками угорською мовою
ВІДЕО ДНЯ

27 грудня, у залі Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ш.Голлоші з угорською мовою навчання,  відбувся перший тур фестивалю колядок «Віфлеємська зіронька». Фестиваль проводиться  за ініціативи та підтримки народного депутата України Василя Петьовки вже сьомий  рік поспіль. Організатори кажуть: такі дійства надзвичайно потрібні для того, щоб зберегти традиції і звичаї святкування Різдва. Цього року «Віфлеємську зіроньку» на прохання учасників,  провели у форматі фестивалю. 

У сьогоднішньому дійстві взяли участь творчі колективи ДНЗ та шкіл з угорською мовою навчання Тячівщини – угорської групи Тячівського ДНЗ №5, Солотвинського ДНЗ ім. святої Анни, Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім..Ш.Голлоші та Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім.Я.Бойої, а також недільної школи селища  Буштино.

Реклама

Перед початком свята помічник народного депутата України Василя Петьовки Степан Хома від імені нардепа привітав усіх присутніх у залі з Різдвом Христовим та прийдешнім Новим роком, побажав усього найкращого у 2017-му. А юні колядники представили театралізовані номери з традиційними різдвяними персонажами – Дівою Марією, Йосипом, Пастушками, Волхвами і Янголами. Славили народження Ісуса Христа, співали колядки й різдвяні пісні українською та угорською мовами.

За виступ на сцені всі учасники отримали від народного депутата Василя Петьовки солодощі до свят, та ще, кожен з колективів ДНЗ отримав набір іграшок, а ЗОШ  – навчальні матеріали, м’ячі та глобуси. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно