Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Очільник свалявської поліції спілкувався з представниками громадськості

Очільник свалявської поліції спілкувався з представниками громадськості

Очільник свалявської поліції спілкувався з представниками громадськості

Нещодавно у Свалявській районній раді відбувся «круглий стіл», організований місцевими громадськими організаціями «Правозахист-Україна» та ГО «Інвалідів-Ружа». Участь в ньому взяв начальник Свалявської поліції Іван Повханич.

ВІДЕО ДНЯ

Засідання відкрив голова ГО «Правозахист-Україна» і ГО «Інвалідів-Ружа», член атестаційної комісії ГУНП в Закарпатській області Василь Шетеля.

Василь Юрійович відзначив позитивні зміни в роботі Свалявської поліції з приходом нового керівника. Зокрема, раніше, на думку доповідача, мала місце нереєстрація  та навіть приховування заяв щодо правопорушень. Виходило, що в районі була позитивна криміногенна ситуація, а насправді цебуло не так. Підполковник Повханич поклав край «окозамилюванню». Теперйого підлеглі намагаються досягти прозорості та принциповості у своїйроботі. Є стовідсоткова реєстрація всіх без винятку заяв і повідомлень, навіть про розбиття скла, та відповідне реагування на них.

Реклама

Звісно, проблем у районі вистачає, про що говорили учасники зустрічі. Зокрема, Василь Фізер із с.Стройне цікавився криміногенною ситуацією на Свалявщиніта роботою поліції у виявленні та запобіганні злочинних проявів.

Ситуація в районі під постійним контролем правоохоронців, запевнив керівник поліції. З метою профілактики злочинів у молодіжному середовищі поліцейські  проводять зустрічі з учнями місцевих шкіл, Свалявськогопрофесійно-будівельного ліцею і технічного коледжу. Підліткам розповідають про криміногенну ситуацію на Свалявщині, аналізують правопорушення, скоєні неповнолітніми.

Реклама

А щодо загальної криміногенної ситуації у Свалявському районі, то поліція розкрила 85% із числа скоєних злочинів. Над розкриттям решти працюютьправоохоронці.

Георгій Попович з с.Сасівка цікавився здобутками поліції у боротьбі з незаконними вирубками лісу.

Підполковник Повханич розповів, що з цього приводу є відповідне доручення начальника ГУНП області Романа Стефанишина. Співробітниками поліції проводяться оперативно-розшукові заходи по виявленню злочинів у вказаній сфері. Перевіряються підприємства, які займаються розробкою лісосік іпереробкою деревини. Спільно з дорожньо-патрульною службою проводяться рейдові перевірки транспортних засобів, щоперевозять лісопродукцію.

Реклама

Жителька м.Сваляви п.Наталія поскаржилася на бездіяльність міської влади щодо відлову бродячих собак, які створюють загрозу здоров’ю громадян, особливо дітей. Жінку за місяць двічі покусали собаки. Керівник поліції порекомендував потерпілим  для пришвидшення вирішення даного питання звертатися з відповідними заявами  до відділення поліції.

Пан Іван з с.Родникова Гута став жертвою зловмисників, які обікрали його  автомобіль. Чоловік поскаржився, що минув рік, а злочинців не покарано.Керівник поліції взяв на особистий контроль цю справу.

Інша жителька Сваляви, п.Вероніка, цікавилася успіхами в боротьбі з наркоманією. Очільник поліції відмітив тенденцію до збільшення кількості таких злочинів у районі, але запевнив, що поліція належно реагує. За всіма злочинами, пов’язаними  з наркоманією, порушуються кримінальніпровадження. Сюди належить і посів наркотичних рослин, і їх зберігання та реалізація. Самі ж наркозалежні перебувають на обліку.

Жителька с.Тибава п.Маряна поскаржилась на зволікання з розглядом її заяви щодо образ з боку колишнього чоловіка. Іван Повханич запевнив жінку, що її заява зареєстрована та внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Після завершення розслідування ця справа  буде направлено до суду для притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності.

Житель с.Стройне п.Василь поскаржився на свого сусіда, який встановив  твердопаливний опалювальний котел і витяжку так, що шкідливі гази задимлюють двір заявника. Керівник поліції повідомив, що дільничний офіцер поліції провів профілактичну бесіду з сусідом і попередив його, що при повторенні подібних випадків його буде притягнуто до відповідальності.

Сам Василь Шетеля, голова ГО «Правозахист-Україна», поцікавився співпрацею  поліції з районною владою, а дільничних інспекторів - зсільськими головами, депутатським корпусом на місцях і з громадськимиорганізаціями.

 Іван Повханич позитивно відзначив таку співпрацю. Адже при кожній сільській раді працюють дільничні офіцери поліції. В деяких сільрадах створені громадські формування.

Реклама

На завершення зустрічі її організатор В.Шетеля щиро подякував очільнику Свалявської поліції Івану Повханичу за відверту розмову й запросив до подальшої співпраці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно