Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Діти з сіл Тереблянської долини колядували у Буштині

Діти з сіл Тереблянської долини колядували у Буштині
ВІДЕО ДНЯ

11 січня черговий етап фестивалю колядок «Різдвяна зіронька» зібрав у залі Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. колядників з дитсадків та шкіл Тереблянської долини. Святкове дійство уже стало гарною традицією на Тячівщині й уже всьоме проводиться з ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки.

Найперше, помічник народного депутата Степан Хома від імені Василя Петьовки привітав зі святами учасників фестивалю, їх батьків, вихователів та вчителів, побажав у новому році всіх благ та миру в Україні.

Реклама

Відтак у виконанні дитячих колядницьких гуртів на сцені звучали радісні колядки, веселі щедрівки та побажання. Малеча покорила серця глядачів розмаїттям колядок, щедрівок та сценок на різдвяну тематику, артистичністю. Адже  не тільки співали, а й, до прикладу, поставили виставу лялькового театру, водили Маланку. Захоплення викликало і вдало підібране колоритне вбрання персонажів вертепного дійства. Черговий день фестивалю подарував усім учасникам та глядачам чимало приємних емоцій та щирих посмішок.

На загал, у цьому турі знання різдвяних традицій предків продемонстрували колективи трьох ДНЗ (Кричівського, Тереблянського та Буштинського №3 «Верховина») та  дев’яти шкіл (Буштинської гімназії-інтернат, Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст., Вонігівської ЗОШ І-ІІІ ст., Груниківської ЗОШ І-ІІ ст., Колодненської  ЗОШ І-ІІІ ст., Кричівської ЗОШ І-ІІІ ст., Малоугольківської ЗОШ І-ІІ ст. №1, Новобарівської ЗОШ І-ІІ ст. та Чумалівської ЗОШ І-ІІІ ст.). 

Реклама

У винагороду за щирі старання дітвора отримала від Василя Петьовки солодкі презенти, а колективи ДНЗ та шкіл – корисні та потрібні для навчальних закладів  подарунки.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно