Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ясіня колядує на «Віфлеємській зіроньці»

Ясіня колядує на «Віфлеємській зіроньці»
ВІДЕО ДНЯ

У середу, 11 січня,  у колишній столиці Гуцульської республіки – селищі Ясіня розпочався фестиваль «Вифлеємська зіронька», що має на меті популяризувати виконання Різдвяних пісень та сценок. Участь у фестивалі взяли колядницькі групи та вертепи дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл Рахівщини. Цього року захід проводиться всьоме. Як і щороку, «Вифлеємська зіронька» проходить за ініціативи  та підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

На початку дійства у смт. Ясіня учасників та всіх присутніх привітав селищний голова Едуард Зелінський, та Михайло Штефко – помічник народного депутата України Василя Петьовки.

Реклама

У Ясінянському етапі фестивалю 11 січня взяли участь колективи шести  дошкільних навчальних закладів: Білинського, Квасівського, Лазещинського, Чорнотисянського, Ясінянських ДНЗ  №1 та №2. Демонстрували краще виконання різдвяних пісень і дев’ять колядницьких колективів шкіл, які представили навчальні заклади Квасів, Чорнотисова, Ясінянські ЗОШ №1, №2, №3, №4 та №5, Лазещинська та Лазещинська (Репегів) ЗОШ з населених пунктів Білина, Квасів, Лазещини, Чорної Тиси та Ясіня.

Розпочався фестиваль традиційним для цих країв закликом трембіт, після чого на сцену запросили юних колядників. Глядачі були захоплені виступами малечі, яка демонструвала артистизм і майстерно виконувала свої ролі. Діти кажуть: розуміють важливість участі у фестивалі, адже змалку знають, що народні традиції потрібно берегти та дотримувати їх. Саме це і є метою традиційного щорічного фестивалю «Вифлеємська зіронька».

Реклама

У винагороду за старання дітвора отримала щирі оплески, а також подарунки від народного депутата Василя Петьовки: кожен навчальний заклад набори цінних і потрібних для школи чи ДНЗ подарунків, а кожен учасник – солодощі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно