Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Наслідки снігопаду на Закарпатті: зійшли три лавини, знеструмлено 24 населені пункти

Наслідки снігопаду на Закарпатті: зійшли три лавини, знеструмлено 24 населені пункти

Наслідки снігопаду на Закарпатті: зійшли три лавини, знеструмлено 24 населені пункти

У зв’язку із складними погодними умовами (сильний снігопад, пориви вітру, ожеледиця) та з метою недопущення заторів в дорожньому русі і оперативного розчищення доріг від снігу з 08:45 14 січня тимчасово обмежено рух великовагових транспортних засобів на всіх автодорогах державного значення (межі Закарпатської області). Заторів та постраждалих через негоду не зафіксовано.

ВІДЕО ДНЯ

Буксирування транспортних засобів

Водіям транспортних засобів, які не можуть самостійно здолати слизькі ділянки на автошляхах, рятувальники ДСНС надають допомогу в буксируванні. За добу 14 січня  було відбуксировано та вивільнено зі снігових заметів 48 автомобілів, в яких перебували 64 особи. Для надання допомоги з буксирування залучено 11 одиниць техніки та 40 рятувальників, – зазначає Управління ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Загалом, з 4 по 14 січня 2017 року для забезпечення проїзду та попередження зупинки руху транспорту на автошляхах області надано допомогу в буксируванні та вивільненні зі снігових заметів 251 автомобіль, в яких перебувало 306 осіб.

Сходження лавин на території Закарпатської області

Реклама

О 20:00 13 січня зафіксовано сходження снігової лавини на автодорогу державного значення Н-09 Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів, поблизу с. Ділове, об’ємом близько 90 куб.м та о 21:30 зафіксовано сходження другої снігової лавини в тому ж місці, об’ємом близько 70 куб.м. Третя лавина, об’ємом близько 30 куб.м зійшла поблизу с. Костилівка о 6:20 14 січня. Жертв, постраждалих та заблокованих автомобілів немає. Дорогу розчищено, проїзд забезпечено. Ліквідацію наслідків сходження  снігових мас на дорогу здійснювали працівники філії Рахівська ДЕД.

Знеструмлення населених пунктів

У зв’язку із складними погодними умовами (сильні снігопади, налипання мокрого снігу) знеструмлено наступні населені пукти:

Реклама

Свалявський район (11 населених пунктів): с. Яківське, Павлово, Плоске,  Оленьово, Родниківка та Родникова Гута, с. Пасіка, с. Драчино, с. Сусково, с. Голубине, с. Солочин

Великоберезнянський район (8 населених пунктів): с. Смереково, с. Чорноголова, с. Буківцьово, с. Розтоцька Пастіль, с. Бегендяцька Пастіль, с. Костева Пастіль, с. Мочар, с. Люта

Перечинський район (5 населених пунктів): с. Тур’ї Ремети, с. СІмер, с. Туриця, с. Зарічево, с. Лумшори.

Над ліквідацією  працюють аварійні бригади РЕМ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно