Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Реалізація цільової програми забезпечила відкриту діяльність органів влади області

Реалізація цільової програми забезпечила відкриту діяльність органів влади області

Реалізація цільової програми забезпечила відкриту діяльність органів влади області

Про це йдеться у проекті рішення «Про виконання у 2016 році Програми підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016-2019 роки», що запропонований  на розгляд шостої  сесії  департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, який очолює депутат облради Денис Ман.

ВІДЕО ДНЯ

У документі  визначено найважливіші завдання, виконані у звітному періоді. Серед таких: забезпечення відкритої діяльності органів виконавчої влади з питань фінансової децентралізації, формування фінансово спроможних територіальних громад, впровадження реформ у всіх галузях та сферах діяльності та ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у тому числі з урахуванням змін до бюджетного, податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних стосунків та підвищення самостійності місцевих бюджетів. Проведення роз’яснювальних заходів з питань реалізації відповідно до законодавства програм соціально-економічного розвитку області з охопленням широкої аудиторії як працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівників бюджетних установ, так і громадян, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Окреслено й інші важливі питання, а це - надання оперативних консультацій, обговорення актуальних питань по впровадженню реформ та соціально-економічного розвитку області за участю фахівців;забезпечення ком’ютерно-технологічної, ефективної матеріально-технічної і фінансової бази структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, супровід програм розвитку;матеріальна підтримка працівників місцевих органів виконавчої влади, а також забезпечення ефективної  роботи управління капітального будівництва облдержадміністрації з метою завершення робіт із будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурної сфери області та погашення заборгованості.

Реклама

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього 40000,0 тис. грн., в тому числі на реалізацію заходів відповідальними виконавцями, передбачених Програмою на 2016 рік, з обласного бюджету передбачалося виділення коштів у загальній сумі 12 400,0 тис. гривень.

 Фактично за результатами звітного період з обласного бюджету було виділено 6 842,1 тис.грн. (або 55,2 відсотка до обсягу, передбаченого Програмою), з них: загальний фонд – 6 002,1 тис.грн., спецфонд (капітальні видатки) – 840,0 тис.грн.  Видатки за звітний період - 6 828,8 тис. гривень.

Реклама

Результатом виконання заходів цієї Програми у 2016 році є: оновлення парку комп’ютерної, офісної та  оргтехніки структурних підрозділів ОДА, придбання ліцензійного програмного забезпечення до комп’ютерів та витратних матеріалів; сучасне інформаційно-технічне забезпечення діяльності органів влади; проведення семінарів, конференцій, нарад, навчань, практикумів, круглих столів з актуальних питань застосування законодавства, з впровадження реформ у різних галузях діяльності; матеріальна підтримка працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, що у свою чергу дало змогу підвищити ефективність та якість роботи облдержадміністрації щодо реалізації власних і делегованих повноважень, забезпечення якісними аналітичними, інформаційними і звітними матеріалами, необхідними для прийняття ефективних управлінських рішень.

Із застосуванням сучасної комп’ютерно-технологічної бази налагодився зворотній зв’язок щодо співпраці місцевих держадміністрацій, їх структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади з підприємствами, установами, організаціями та громадянами області у процесі реалізації державної регіональної політики. Враховувалась думка громадськості у вирішенні завдань соціально-економічного і культурного розвитку територій. Покращився процес інформування жителів області про діяльність місцевих органів виконавчої влади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно