Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал у Мукачівській ЦРЛ: пацієнти запевняють, що людей ділять на "міських" і "сільських"

Скандал у Мукачівській ЦРЛ: пацієнти запевняють, що людей ділять на "міських" і "сільських"

Скандал у Мукачівській ЦРЛ: пацієнти запевняють, що людей ділять на "міських" і "сільських"
У Мукачівській ЦРЛ в цьому році перестали лікувати жителів сіл, тільки городян, скаржаться пацієнти. Лікарі все заперечують. Що ж відбувається в лікарні – дивіться у публікації.

У Мукачівській райлікарні в цьому році перестали лікувати жителів сіл, тільки городян, скаржаться пацієнти. Лікарі все заперечують. Що ж відбувається в Мукачівській ЦРЛ?

ВІДЕО ДНЯ

Скандал розгорівся, коли Мукачівська районна лікарня відмовила в госпіталізації онкохворій жінці. Мар’яну Галас відправили лікуватися в сільську амбулаторію. І всі ліки, які в мукачівській лікарні були безкоштовні, жінці довелося купувати самій. Навіть морфій.

"Мені пояснили, що зараз район не перевів гроші і можуть лише один день ургентно лікувати і все. Ну і мені розписали і направили до нас в сільську амбулаторію", – каже жителька Мукачівського району.

Реклама

"Хвора до мене звернулася без амбулаторної картки, без направлення в стаціонар, але тим не менше, я працюю в стаціонарі, я хвору оглянула, розписала їй і направила до сімейного лікаря. У неї питання про госпіталізацію строкову не стояло", – стверджує лікар-онколог Мукачівської районної лікарні Лариса Юрченко.

І все ж після порушення цієї проблеми Мар’яну госпіталізували і надали "елітну" палату. Втім, вона не єдина сільська мешканка, кого не взяли до райлікарні.

Реклама

Тут раптом стали ділити пацієнтів на тих, хто з міста, і тих, хто з села. Навіть відповідні оголошення вивісили. Жителі району можуть безкоштовно лікуватися тільки один день. Правда, під час наших зйомок, оголошення зняли, і стали запевняти, що ніяких змін в прийомі немає.

Скандал у Мукачівській ЦРЛ: пацієнти запевняють, що людей ділять на "міських" і "сільських" – 01

"Ми пацієнтів, як брали, так і приймаємо",– мовили у лікарні.

Реклама

Але ось ці вагітні жінки, які живуть в навколишніх селах, запевняють, що їх не те що в стаціонар, навіть на прийом не прийняли.

˜– Направили в село.

˜– Народжувати де?

˜– Будемо, напевно, вдома, як було давно.

У райадміністрації запевняють, що це міська влада дала вказівку не приймати в лікарні пацієнтів з району. Хоча райрада виділила лікарні в цьому році 26 мільйонів гривень. Але в міській раді кажуть: цієї суми катастрофічно мало. Місто виділяє втричі більше.

"Цих, засобів, які нам виділили районна адміністрація, вистачає на 70 відсотків забезпечити фонд заробітної плати. Так ставитися теж не можна ˜– скласти все на плечі міського бюджету", – говорить начальник відділу охорони здоров’я Мукачівської міськради Любов Мандзич.

Але в райраді наполягають, що Мукачівська ЦРЛ зобов’язана надавати медпослуги жителям району. І навіть звернулися в прокуратуру.

Реклама

"Уже відкрите кримінальне провадження за ненадані послуги, за які ми переводимо гроші кожен місяць", ˜– зауважив голова Мукачівської райдержадміністрації Сергій Гайдай.

А поки в прокуратурі будуть шукати винних у тому, що жителі сіл залишилися без лікування, в райраді все ж вирішили переглянути фінансування лікарні. Припускають, що коли приймали бюджет, не врахували підвищення мінімальної зарплати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно