Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через махінації із землею судитимуть колишнього сільського голову

Через махінації із землею судитимуть колишнього сільського голову

Через махінації із землею судитимуть колишнього сільського голову

Сьогодні Хустською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у вчинені зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст. 364, ч.1 ст.366 КК України), відносно колишнього сільського голови одного з сіл  Іршавського району, який всупереч Закону передав у приватну власність три  земельні ділянки загальною площею  0,55 га, без відповідного рішення сесії сільської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили у Хустській місцевій прокуратурі, сесія з цього питання не проводилась і рішення про передачу у приватну власність земельних ділянок на ній відповідно не приймалось, до того ж,  громадянин, якому надані ці земельні ділянки з відповідною заявою до сільської ради взагалі не звертався, а за реєстраційним номером в Книзі записів державних актів, зафіксовано видачу державного акту на право приватної власності  на цю землю  записано ім’я іншої особи, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

При цьому колишній сільський голова, виходячи за межі наданих прав і повноважень, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, посвідчив своїм особистим підписом та завірив печаткою сільської ради державний акт про право власності на три земельні ділянки. 

Реклама

Санкція ч.2 ст. 364 КК України  передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно