Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Стаття  "Ринкові війни: кінець стихійної торгівлі?" отримала багато відгуків....

Стаття  "Ринкові війни: кінець стихійної торгівлі?" отримала багато відгуків. Найперше, до нас звернувся директор ПСК "Мукачівський центральний ринок" Борис Лукіянець. Ми поставили йому кілька питань, відповіді на які не отримали в минулому матеріалі:

ВІДЕО ДНЯ

– Пане Борисе, то чи маєте ви право займатися сезонною торгівлею на майданчику перед центральним входом?

– Ще 7 листопада 2005 року КП "Мукачівський центральний ринок" підписало Договір купівлі-продажу земельної ділянки, усього - 6257 кв.м., в т. ч. – 3652 - будівля, решта -  територія для обслуговування ринку. В цьому договорі чітко визначено: "На площі 2605 кв.м. знаходяться будівлі та споруди: складу, громадської вбиральні, пункт збору сміття, замощення. Функціональне призначення цієї площі земельної ділянки: організація інфраструктури обслуговування ринку, облаштування автостоянки, сезонна торгівля сільськогосподарською продукцією, посадковими матеріалами..." На ділянці перед центральним входом, яка у плані значиться як майданчик для сезонної торгівлі (до речі, погоджений міським головою з його підписом та печаткою), ведеться сезонна торгівля з 1 квітня по 1 листопада.

Реклама

– Ринок на Чайковського не створює вам серйозної конкуренції?

– Я не маю жодних претензій до нього, ми у чудових відносинах з директором цього ринку. Можна сказати, що він мені зробив послугу, бо люди, що торгували на проїжджій частині по вул. Габермана перейшли до нього. Звичайно, для декого це має негативний ефект - власники магазинів по вул. Габермана відчутно втратили клієнтів, адже купуючи продукти, люди заходили і до них. Також додам, що якби влада працювала виважено, ринок на Чайковського не був би переповнений, частина людей могли би залишитися на нашому ринку у кращих умовах.

Реклама

– Ви вважаєте розпорядження міського голови щодо стихійних ринків невиваженим?

– Мені здається, що воно написане трохи предвзято. Чомусь "порядок" наводять тільки на нашому ринку. Якщо проїхатись по Мукачеву, то є немало точок стихійної торгівлі - Одеська, Окружна, Закарпатська, зелений ринок в Росвигові. Але чому міліція розганяє тільки людей на нашому ринку, при чому тих, що знаходяться на спеціально призначеному для сезонної торгівлі майданчику?

В кінці нашої розмови Борис Лукіянець спитався у нашого кореспондента: "От ви, як пересічний мукачівець, якої думки - що спонукало правоохоронні органи виганяти людей з майданчика для торгівлі перед ринком? Адже про це немає жодного слова у розпорядженні міського голови. До речі, мене до тепер з ним не ознайомили, і знаєте чому? Бо про наш ринок там не йде мова." Звичайно, кожен має право на власну думку, але журналістська етика не дозволяє нам суб’єктивні висловлення. Якщо правоохоронні органи вважатимуть за потрібне відповісти на це питання, ми обов’язково опублікуємо їх відповідь.

Реклама

Після директора ринку до нас завітав ще один наш постійний читач, який приніс нам цікаву підбірку фотографій. Вони вже стосуються ринку по вул. Чайковського. Тут добре видно, що заходи міської влади, яка не може натішитися мудрим рішенням про відкриття нового ринку і "кінцем стихійної торгівлі", фактично нічого не змінило. Перефразовуючи відому байку, "а творог і нині там". І проблема тут не у власниках ринків - вони, як і кожен мукачівець, не відмовляться від зайвої копійки, що сама лізе в кишеню. Проблема в нас самих - допоки ми будемо купувати продукти "з-під ніг та колес", доти вони будуть там продаватися. І ні директори ринків, ні влада нічим тут не зарадять.

Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 01
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 02
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 03
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 04
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 05
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 06
Реклама
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 07
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 08
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 09
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 10
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 11
Ринкові війни 2: а творог і нині там (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 12
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно