Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нелегали з Марокко намагалися пробратися через кордон та потрапити до країн Євросоюзу

Нелегали з Марокко намагалися пробратися через кордон та потрапити до країн Євросоюзу

Нелегали з Марокко намагалися пробратися через кордон та потрапити до країн Євросоюзу

Відкритий вчора на кордоні з Угорщиною спільний контактний пункт «Захонь» вже дав перші позитивні результати з охорони спільної ділянки державного кордону. Лише за добу роботи, завдяки оперативному обміну інформацією між прикордонниками України та Угорщини через цей контактний пункт, було затримано нелегальних мігрантів з Марокко. Вони намагалися пробратися через кордон та потрапити до країн Євросоюзу.

ВІДЕО ДНЯ

Порушниками виявилися громадяни Марокко. Одного з них сьогодні вночі затримали прикордонники відділу «Лужанка» Мукачівського загону спільно з оперативними співробітниками відомства. У іноземця виявили посвідку на тимчасове проживання в Україні та окрім його паспорта, ще один документ на іншого громадянина Марокко. Інший супутник порушника вдався до втечі в напрямку кордону з Угорщиною. Негайно українські прикордонники організували обмін цією інформацією з угорськими правоохоронцями та підняли резерви для прикриття напрямку. Невдовзі охоронці кордону Угорщини затримали на своїй території порушника, якого виявили завдяки завчасно отриманому повідомленню та який назвався марокканцем.

Відмітимо, що тісна співпраця через контактний пункт «Захонь» сприяє оперативному узгодженню спільних дій. Серед його основних завдань – підтримання інформаційної взаємодії та обмін повідомленнями між прикордонниками обох країн, а також забезпечення скоординованості дій під час проведення спільних заходів з охорони українсько-угорської ділянки кордону та протидії протиправній діяльності.

Реклама

Нагадаємо, учора на кордоні Угорщини з Україною був відкритий перший спільний контактний пункт «Захонь», який є дієвим елементом сучасної комунікації у сфері прикордонної безпеки та прискорює роботу органів, які борються зі злочинністю. В офіційній церемонії відкриття взяли участь Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко та заступник начальника поліції – головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоші, керівництво областей по обидва боки кордону, представники правоохоронних та державних органів обох сторін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно