Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині посилили підгодівлю лісових мешканців

На Рахівщині посилили підгодівлю лісових мешканців

Велика кількість снігу ускладнює життя не тільки людей, а й тварин. У таких умовах їм важче шукати їжу. Тому в мисливських угіддях організовують підгодівлю. Великобичківський лісомисливгосп займає площу 53332 га й до деяких місць підгодівлі тварин не можна дістатися ні пішки, ні на автомобілі, тому працівники лісової охорони та єгері використовують лижі або спеціальний транспорт.

ВІДЕО ДНЯ

На місці кормового майданчика парнокопитних взагалі не видно. Ці тварини перевагу віддають смачній вечері. Тому, у світлий час доби їх не застати. Снігу цієї зими багато, особливо в лісі. Шукати підніжний корм під метровими заметами важко не тільки напористим кабанам, а й ніжним оленям і козулям. Так що для лісових мешканців у цьому сезоні поживні «столові» з частішим і посиленим харчуванням – зернові і калорійні бобові. Для рогатих до цього раціону додається сіль і сіно. Це меню багате клітковиною і вуглеводами, – зазначає прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Але попереду не менш непростий період, який припаде на кінець лютого і початок березня. Це як раз той час, коли сніг почне танути і утвориться крижана кірка. В таких умовах добути собі повноцінне поживне харчування лісовим мешканцям буде вдвічі складніше. Але єгеря готові працювати в посиленому режимі. У тому числі завдяки такій підтримці чисельність тварин з кожним роком зростає. Так, в цьому році значно збільшилося поголів’я козуль. «Це не тільки завдяки підгодівлі, а й завдяки хорошим зимовим умовам, охороні мисливських угідь від браконьєрства», – каже директор лісомисливгоспу Юрій Сойма.

Реклама

«Працівники лісової охорони, окрім підгодівлі, також обов’язково очищають від снігу підходи до годівниць та солонців із сіллю з поживними мінеральними добривами й вітамінами, обстежують територію угідь на предмет виявлення локальних місць перебування диких тварин з метою підгодівлі та недопущення фактів загибелі. Адже якщо висота снігового покриву сягає понад 40 сантиметрів, то козулям і іншим копитним важко пересуватися і добувати їжу. Без допомоги людини просто не обійтися, інакше тварини загинуть. Єгерями постійно проводиться патрулювання на території мисливських угідь та надання допомоги мисливській фауні й лісовим птахам. Таким чином, тварини точно не голодують: їх годівниці завжди повні, а життя братів менших під пильним наглядом дбайливих людей», – підсумовує Юрій Михайлович.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно