Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські "газовики" провели профілактичний інструктаж в Кам’яниці

Закарпатські "газовики" провели профілактичний інструктаж в Кам’яниці

Закарпатські "газовики" провели профілактичний інструктаж в Кам’яниці

Фахівці Ужгородського та Виноградівського відділень ПАТ "Закарпатгаз" взяли участь у спільному з працівниками Управління ДСНС у Закарпатській області профілактичному заході з метою убезпечити жителів сіл Кам’яниці та Сасова від порушень, що призводять до нещасних випадків при користуванні природним газом.

ВІДЕО ДНЯ

Кам’яницька сільська рада, що охоплює Кам’яницю і Гуту, приймала учасників профілактичного десанту. Керуюча справами сільради Наталія Куцин розповіла, що в селах, які загалом нараховують понад 2,2 тисячі жителів, газом у побуті користуються 475 споживачів, адже сьогодні це задоволення – не з дешевих. Решта переживає незвично холодний січень, рятуючись пічним опаленням. Але про правила безпеки треба пам’ятати, незалежно від того, у який спосіб обігріваєшся. А надто – про чадний газ. Адже не маючи ні кольору, ні запаху, він може становити небезпеку як при газовому, так при пічному опаленні. І навіть тоді, коли людині, котра не зовсім в адекваті, спаде на думку насолодитись цигаркою в ліжку. Недарма ж в народі чадний газ охрестили підступним убивцею, – інформує прес-служба ПАТ "Закарпатгаз".

Саме про це розповідають жителям Кам’яниці учасники профілактичного десанту від "Закарпатгазу", рухаючись вулицями села та роздаючи зустрічним співрозмовникам листівки з правилами користування газом у побуті, рекомендаціями, куди звертатись у випадку біди, довідковою інформацією про сучасні сервіси, які економлять час клієнтів компанії. Найприскіпливіша увага – багатодітним, самотнім, стареньким. У ошатному будиночку Катерини С., котрій ось-ось 92 роки виповниться, цікавимося, чи є претензії до газопостачання.

Реклама

– Ні, з газом все нормально, – як і решта односельців, з якими розмовляли у цей день, заспокоює старенька. – Хіба що телефон не завжди спрацьовує, а інше - усе гаразд.

Працівниця сільради, що супроводжує гостей, бере зауваження "на олівець", і обіцяє: повідомлю депутата, він в усьому й розбереться.

Реклама

У місцевому дошкільному закладі "Капітошка" вихованці старшої групи своєю обізнаністю гостей просто - таки вразили: добре знають, що самостійно запалювати газові прилади їм ще рано, це повинні робити тато і мама, що не зашкодить часте провітрювання приміщень, і що у випадку пожежі треба негайно телефонувати за номером 101. Не бояться ні полісменів, ні газовиків, а кашкета рятувальників із гладенькою кокардою приміряють з надзвичайним задоволенням: виростемо, мовляв, теж людей рятуватимемо! Дитсадок опалюється природним газом, тож фахівці "Закарпатгазу" не забувають перевірити тягу у димовому каналі. Аркуш паперу притягується до решітки – тяга є. Тож небезпеки немає. Якщо ж тяга відсутня, користуватися газовим котлом небезпечно, треба одразу ж повідомити газовиків і запросити спеціалістів з прочистки димового каналу. Це – щоб запобігти отруєнню чадним газом.

Опалювальний сезон, що триває, зокрема, "ознаменувався" трагедією, що сталася 8 січня у с. Сасово Виноградівського району: післяріздвяний "ужинок", без перебільшення, трагічний – двоє загиблих від чадного газу дорослих та двоє врятованих у реанімації дітей, що залишились сиротами. Буквально кілька днів тому – ще одна трагедія – в Олешнику на тій же Виноградівщині: бабусю та двох її онуків, на щастя, врятували в реанімації районної лікарні. Всього ж протягом минулого року на Закарпаттті сталося 6 нещасних випадків, пов’язаних з користуванням природним газом у побуті. У них потерпіло 8 осіб, 7 з яких – смертельно. У двох випадках – до такого висновку прийшли комісії з розслідування – споживачі вдалися до застосування природного газу в якості засобу зведення рахунків із життям.

– Жителям будинків були роздані відповідні листівки та пам’ятки попереджувального змісту, вони розписалися за проведення інструктажу. Це ще один шанс нагадати споживачам про необхідність ініціатив кожного, хто користується природним газом у побуті, дбати про належний стан димових та вентиляційних каналів, достатню кількість повітря в помешканнях, аби уникнути накопичення чадного газу, руйнівних наслідків – від вибухів до пожеж, а також непоправних трагедій, що обертаються ризиками для здоров’я та життя людей...

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно