Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті буде новий унікальний фестиваль

На Закарпатті буде новий унікальний фестиваль

Підтримати творчо обдаровану молодь, виявити таланти та відкрити нових зірок покликаний новий мистецький турнір, який започатковують на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

Перший Міжнародний конкурс-фестиваль "Stankovych fest" відбудеться з 9 по 12 лютого на базі двох санаторіїв на Свалявщині – малій батьківщині нашого земляка, всесвітньовідомого композитора Євгена Станковича. Про творчий задум, а також підготовку та проведення цього мистецького заходу, який планують зробити щорічним, організатори розповіли під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Учасники змагатимуться у чотирьох вікових категоріях від 5 до 25 років у номінаціях: музичне, хореографічне та образотворче мистецтво. У конкурсах виступатимуть індивідуальні виконавці, ансамблі та великі колективи.

Реклама

«Номінація юний композитор – родзинка нашого конкурсу, - каже член журі фестивалю, керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук. – Загалом ми отримали заявки на участь у конкурсі з усіх областей України, а також з-за кордону – Угорщини та Словаччини».

Оцінюватиме виступи міжнародне журі, в складі якого відомі діячі культури світового рівня. Серед них – Етелла Чуприк, Володимир Микита, Михайло Чембержі, Олександр Олійник, Лілія Сандулеса, Віктор Плоскіна. Головуватиме ж в журі сам композитор Євген Станкович.

Реклама

Для гостей фестивалю також передбачена насичена культурна програма та змістовне дозвілля. Зокрема, наприкінці кожного конкурсного дня члени журі проводитимуть майстер-класи для учасників змагань.

Призовий фонд фестивалю становить 30 тисяч гривень. Спеціальні призи підготовані і від журі та окремо від Євгена Станковича.

Відкриє фестиваль-конкурс концерт членів журі 9 лютого у санаторії «Квітка Полонини», в той же день розпочнуться конкурсні прослуховування. Урочисте нагородження та гала-концерт переможців відбудеться 12 лютого в атріумі будівлі Закарпатської ОДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно