Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Іршавщині та Виноградівщині залишаються підтопленими дворогосподарства та сільгоспугіддя

На Іршавщині та Виноградівщині залишаються підтопленими дворогосподарства та сільгоспугіддя

На Іршавщині та Виноградівщині залишаються підтопленими дворогосподарства та сільгоспугіддя

Унаслідок танення снігу та опадів у вигляді дощу на території Закарпатської області 5 лютого відбулося часткове підтоплення 16 дворогосподарств. Для ліквідації наслідків залучено підрозділи ДСНС у кількості 10 одиниць техніки та 36 рятувальників.  Роботи по відкачуванню води в 13 дворогосподарствах завершені. Станом на 08:00 06 лютого в області залишаються підтопленими 3 дворогосподарства в с. Кам’янське Іршавського району та 72 га сільгоспугідь та 4,3 га присадибних ділянок у Виноградівському районі.

ВІДЕО ДНЯ

Через формування на р. Латориці в районі м.Чоп максимальних рівнів паводку продовжується перелив місцевого заплавного автошляху Тисянка-Геївці по довжині 150-200 м,  шаром 15-20 см. Рух автотранспорту закрито, – констатує Управління ДСНС України в Закарпатській області.

Паводковою водою перелито дорожнє полотно на дорозі місцевого значення у Виноградівському  районі с. Шаланки (заввишки до 0,3-0,5 м) та протяжністю до 150 м.

Реклама

За інформацією місцевих органів влади, станом на 05:00 потреби в евакуації населення немає.

Підрозділами ДСНС та комунальними службами області у всіх постраждалих районах проведено роботи по відводу води з території дворогосподарств та відкачування води з підвалів підтоплених будинків і будівель в Тячівському, Рахівському, Іршавському та Мукачівському районах.

Реклама

На підставі проведеного 5 лютого спільного обстеження транскордонної річки Уж у зоні державного кордону на українській та словацькій територіях виявлено утворення в руслі ріки Уж льодового затору завдовжки 5,5 км. Початок затору знаходиться в створі гідрометричного посту (Словаччина), нижче села Пінковце  та закінчується в с. Сторожниця Ужгородського району (Україна).

У зв’язку з тим, що протягом 5 лютого на гідрометеорогічному посту ріки Уж в м. Ужгород спостерігається відновлення льодоходу та уповільнення зниження рівнів і наступним поступовим відновленням підйому, українська сторона звернулась до словацької із проханням провести заходи щодо розбирання льодового затору у місці утворення на словацькій території для того, аби у подальшому провести відповідні заходи на річці Уж з української сторони державного кордону.

Для попередження підтоплення ділянки автошляху державного значення Київ-Чоп поблизу с. Зняцево Мукачівського району працівниками Мукачівського МУВГ укладено захисну лінію з мішків з піском завдовжки 150 м.  Для попередження переливу правобережної дамби р.Боржава в районі с.Верхні Ремети Берегівського району силами Берегівського МУВГ здійснено нарощення гребню дамби на 0,5м., укладено 1000 мішків з піском.

Реклама

Усього до ліквідації наслідків підтоплень залучено підрозділи ДСНС та комунальні служби Закарпатської області 284 чоловік та 49 одиниць техніки, у тому числі:

- від УДСНС України у Закарпатській області 63 чол. особового складу та 19 од. техніки, 2 плавзасоби;

- від ГУНП у Закарпатській області 2 чол. о/с та 1од. техніки;

- від Служби автомобільних доріг 19  чол. та 8 од. техніки;

- від Управління водних ресурсів р.Тиса 200 чол. та 21 од. техніки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно