Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Він перевершив наші очікування", – комісія про екс-керівника поліції Закарпаття, який претендує на посаду глави Нацполіції

"Він перевершив наші очікування", – комісія про екс-керівника поліції Закарпаття, який претендує на посаду глави Нацполіції

"Він перевершив наші очікування", – комісія про екс-керівника поліції Закарпаття, який претендує на посаду глави Нацполіції

Кваліфікаційна комісія з відбору кандидатів на посаду глави Нацполіції визначила три, на їхню думку, кращі кандидатури. Претенденти пройшли тест з логіки і тригодинну співбесіду. Далі – слово за міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Саме він з цих трьох обере одного самого достойного і запропонує Кабміну призначити його керівником Нацполіції України.

ВІДЕО ДНЯ

Комісія вирішила, що Костянтин Бушуєв, Андрій Вишневський та Сергій Князєв можуть претендувати на посаду голови Нацполіції.

Відносно Сергія Князєва, то нін служить в органах внутрішніх справ понад 20 років, з 1992 року. Князєв очолював ряд обласних управлінь МВС та поліції у найскладніші часи. Наприклад, в 2014 р. був призначений в Донецьку область, в 2015 р. керував правоохоронцями в Закарпатті, в 2016 р. – у Рівненській області. На сьогоднішній день Князєв очолює Департамент карного розшуку Нацполіції України.

Реклама

Сергій Князєв генерал поліції третього рангу, народився в 1971 р., йому 45 років. 24 роки Князєв пропрацював у карному розшуку. Почав свою кар’єру в органах внутрішніх справ Князєв в 1992 р. з посади міліціонера відділу охорони в Білій Церкві. У 1995 р. перейшов на службу в кримінальний блок і до 2008 р. пройшов кар’єрний шлях від оперуповноваженого до начальника кримінальної міліції Білоцерківського міського відділу міліції. З 2008 р. Князєв керував міліцією Київської області. Восени 2014 р., тобто з початком збройного протистояння на Донбасі, Князєв був призначений наказом Авакова на посаду т. в. о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області – начальника кримінальної міліції. Цю посаду Князєв займав до літа 2015 р. Тоді ж був нагороджений "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" орденом Данила Галицького.

У липні 2015 р. був призначений главою ГУ МВС у Закарпатській обл. Ця область дісталася Князєву після збройного конфлікту в Мукачеві 11 липня 2015 р., коли "застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільні особи і трьох співробітників міліції". 4 квітня 2016 р. Князєв, якому, на думку МВС, вдалося навести порядок на Закарпатті, був призначений боротися з "бурштиновою мафією" в Рівненській обл. На посаду голови Нацполіції в Рівному Князєва також привів скандал в цій області – його попередника запідозрили в "кришуванні" нелегальних видобувачів бурштину. Але в Рівному Князєв не затримався і вже в листопаді був призначений головою Департаменту карного розшуку Нацполіції України.

Реклама

Втім, незалежно від того, чи залишиться Князєв керувати карним розшуком країни чи очолить всю поліцію, роботи у нього буде достатньо. В одному з інтерв’ю Князєв заявив, що "кількість злочинів, які були зареєстровані в минулому році, зросла. І, 2017 р. легшим не буде". При цьому, за його словами, зменшилась кількість вбивств: "У 2016 році скоєно 1655 вбивств, це на 250 менше вбивств, ніж у 2015-му. З них розкрито – 1428. Але збільшилася кількість вбивств, вчинених з використанням вогнепальної зброї і вибухівки. Так, було скоєно 286 вбивств з використанням вогнепальної зброї (на 30 вбивств більше, ніж у 2015 році) і 41 вбивство, в якому скористалися вибухівкою (в 2015 їх було 31)". "Всього в 2016 році розкрито 154,7 тис. злочинів. Це менше, ніж у попередньому. На жаль, до осені рівень розкриття злочинів був вкрай низьким. Потім ситуація почала вирівнюватися. Закінчилася переатестація, багато областей "встають з колін", почався процес відновлення втраченого", - додав Князєв.

Князєв, згідно декларації, володіє квартирою 74,9 кв. м в Броварах, двома земельними ділянками в Київській і Житомирській областях по 1000 кв. м кожна. Їздить на Honda Accord 2008 р. в. і живе на зарплату, яка за 2015 р. склала 67184 грн.

Князєв, за словами Захарова, комісію вразив: "Він перевершив наші очікування. Дуже сильна людина, лідер. Скрізь, де він працював, є результат. Він ніколи не дозволить собі порушити закон і не дасть іншим. Він націлений на результат і готовий до реформ".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно