Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Зволікання чиновників призвело до смерті закарпатця, ще 18 людських життів під загрозою

Зволікання чиновників призвело до смерті закарпатця, ще 18 людських життів під загрозою

Зволікання чиновників призвело до смерті закарпатця, ще 18 людських життів під загрозою

Очільник Закарпаття Геннадій Москаль зазначає, що через блокування тендеру на медпрепарати для перитонеального діалізу на Закарпатті опинилося під загрозою життя 18 хворих. Один пацієнт від ускладнення хвороби помер.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті на сьогодні є 18 хворих, які щодня по чотири рази змушені приймати препарати для проведення перитонеального діалізу.

– Ще минулого року Міністерство охорони здоров’я мало закупити для цих людей медикаменти, на які виділені 2,5 мільйони гривень, – наголошує Геннадій Москаль. – Закарпатська обласна клінічна лікарня оголосила через систему ProZorro тендер, однак він уже кілька разів не відбувся через те, що київська фірма ТзОВ «Лінк-Медитал» постійними скаргами в Антимонопольний комітет України (АМК) призупиняє процедуру торгів. Днями через ускладнення хвороби один пацієнт помер. Я звернувся в Міністерство охорони здоров’я та Антимонопольний комітет України з проханням негайно втрутитися в ситуацію, оскільки під загрозою опинилося життя 18 людей. Попереджую, що якщо протягом найближчих днів питання з блокуванням тендерних процедур не буде вирішене, відповідальність за життя хворих повністю ляже на Мінздоров’я та АМК.

Реклама

"Окремо скажу таке – ця ситуація ще раз доводить, що жодного толку від приїжджих «реформаторів» (грузини вони чи американці) в Мінздоров’я немає. Корупційні схеми через боротьбу за державні закупівлі в системі охорони здоров’я запроваджуються не на місцях, а в Києві. А фірмам, які беруть у цьому участь, на здоров’я і життя хворих наплювати", – зазначає Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно