Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дитяча мрія в Мукачеві увіковічниться в бронзі

Дитяча мрія в Мукачеві увіковічниться в бронзі
У вівторок, 28 червня, о 14.00 відбудеться виїзне засідання Ужгородського прес-клубу у Мукачево, де о 15.00 на вул. Достоєвського (біля Кондитерського Дому Бондаренко) урочисто відкриють перший в...

У вівторок, 28 червня, о 14.00 відбудеться виїзне засідання Ужгородського прес-клубу у Мукачево, де о 15.00 на вул. Достоєвського (біля Кондитерського Дому Бондаренко) урочисто відкриють перший в Україні пам’ятник Дитячій мрії — Учню кондитера. Скульптура з бронзи вилита у Києві, скульптор — молодий івано-франківець Степан Федорин (Львівська національна академія мистецтв).

ВІДЕО ДНЯ

Розпочне святковий захід Золтан Лендєл, мер Мукачева, а також безпосередньо причетні до нової незвичайної закарпатської атракції фахівці:

Степан Федорин, скульптор;

Реклама

Ігор Бондаренко, ініціатор ідеї, засновник «Кондитерського дому Бондаренко»;

Вадим Бакалов, архітектор, радник-консультант мера Мукачева з питань архітектури та містобудування;

Реклама

Віктор Штець, викладач Львівської національної Академії мистецтв;

Юрій Лукеча, скульптор;

Мар’яна Трусова, директор кондитерської.

Реклама

І професійні кондитери, які продемонструють своє вміння, пригостивши учасників дійства смачними тістечками та солодощами.

Пам’ятник має власну реальну щасливу історію: жив у Мукачеві маленький хлопчик, неподалік його будинку працювала невелика кондитерська. Йому, тоді ледь десятилітньому, вона здавалася справжнім царством Королеви ласощів. Крізь вітрину хлопчик захоплено дивився як в руках цього чарівника тісто, креми, глазурі, зацукровані фрукти і шматочки кольорового желе перетворюються на дивовижні витвори солодкого мистецтва. Він добре запам'ятав той день, коли Кондитер, що примітив його, усміхнувся і помахом білої від борошна руки, запросив в гості в своє дивовижне царство. І одного дня хлопчина став Учнем кондитера. Проте з часом йому зауважили: «У дорослому світі немає місця для казок».

Пройшли роки, і якось уже дорослий чоловік на одній з вулиць маленького містечка, відчув знайомий запах-- це була ваніль і шоколад. У той день він зрозумів, що таки стане справжнім кондитером, і таки буде дарувати людям солодке щастя. У його життя знову повернулася колись втрачена мрія.

До речі, задуманий для справжнього здійснення бажань. Для цього необхідно потерти бронзову вишеньку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно