Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Пам’ять воїнів-інтернаціоналістів вшанували в центрі Мукачева

Пам’ять воїнів-інтернаціоналістів вшанували в центрі Мукачева

Пам’ять воїнів-інтернаціоналістів вшанували в центрі Мукачева
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 15 лютого, у нашій країні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Наші земляки з міста Мукачева та Мукачівського району також були серед тих, хто виконував інтернаціональний обов’язок в багатьох країнах, але особливі жахіття пережили учасники бойових дій в Республіці Афганістан. 14 із них загинули виконуючи свій обов’язок далеко від рідної землі, – зазначає Мукачівська міська рада.

Реклама

Тож, сьогодні біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, що розташований у центральній частині Мукачева, зібралися рідні та близькі воїнів-інтернаціоналістів, самі учасники бойових дій на території інших держав, громадськість, керівництво Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету, духовенство.
Високопреосвященний Феодор, архиєпископ Мукачівський та Ужгородський (Української Православної Церкви), за участі всечесних отців найбільших релігійних конфесій нашого міста відслужили панахиду за загиблими.

Перед присутніми виступив міський голова Мукачева Андрій Балога, який підкреслив велике значення виводу радянських військ з Афганістану для кожної родини колишнього Радянського Союзу, а особливо тих, чиї рідні перебували в той час далеко за межами своєї країни. Він висловив співчуття матерям, дружинам, рідним та близьким, які пережили і продовжують переживати найбільше людське горе - втрату найдорожчої людини.

Реклама

Над площею лунала сумна пісня у виконанні знаного мукачівського композитора та виконавця Ігоря Білика, а присутні покладали до пам’ятного знаку живі квіти та запалені лампадки, як вічну пам’ять про тих, кого вже не має з нами, хто загинув виконуючи свій конституційний обов’язок.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно