Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Ужгородщині почав їздити сучасний автобус

На Ужгородщині почав їздити сучасний автобус

58 посадкових місць, комфортні сидіння, належні умови перевезення пасажирів та людей із обмеженими можливостями – це все про новий додатковий 360-ий маршрут, який розпочав свою роботу у селі Коритняни, що на Ужгородщині.

ВІДЕО ДНЯ

Новостворений маршрут тільки-но почав набирати і оберти і працює у тестовому режимі. Він був створений на прохання мешканців сіл Коритняни та Кінчеш, аби тамтешній молоді було легше добиратися на навчання в УжНУ. Наразі громада задоволена, а організатори нововведення не планують зупинятися на досягнутому.

Ініціатором і організатором цього нововведення був Костянтин Калабіга, депутатом Коритнянської сільської ради. «Почалося це ще у минулому році, коли жителі сіл Коритняни і Кінчеш клопотали про новий маршрут, який був би твердою основою, у першу чергу, для студентів, які добираються до УжНУ, – розпочинає пан Костянтин. – Десь із середини минулого року ми почали тісно співпрацювати із Ужгородською РДА, бо питання організації та проведення конкурсу на перевезення здійснюють вони. Ми клопотали перед ними щодо створення нового приміського автобусного маршруту. Районна адміністрація пішла нам назустріч. З їхнього боку був представлений новий 360-ий маршрут. Тоді був оголошений конкурс на перевізника. Відбувся перший конкурс, але на нього ніхто не відгукнувся. Потім я, як депутат сільської ради, знайшов перевізника і домовився з ним, щоб він погодився на наш маршрут».

Реклама

Додатковий маршрут розпочав роботу у тестовому режимі.«13 січня відбувся повторний конкурс і рекомендований мною перевізник переміг. З цього часу проходили різні організаційні моменти: підписання договору, розробка маршруту. Люди зараз дуже задоволені, адже ми маємо з чим порівняти. У нас зараз одночасно курсує ще один перевізник. Однак, там автобуси некомфортні, немає належних умов для перевезень, невелика пасажиромісткість. Більше того, вони належним чином не дотримуються своїх рейсів», – зазначає організатор.

У новому автобусі є усі умови для комфортного і належного перевезення пасажирів. «Тому створений нами додатковий маршрут є доволі актуальним. У новому автобусі передбачені умови для людей із обмеженими можливостями. Цей автобус низької посадки. У ньому 58 посадкових місць. У ньому люди практично ніколи не стоять. Є комфорт. Ми маємо намір та бажання на усіх наших рейсах змінити старі автобуси та маршрутки на більш сучасні та комфортабельні. Ця ініціатива ніким не фінансувалася. Це бажання та організація громади Коритнян та Кінчеша. А вже організаційними моментами займався я», – підсумовує Костянтин Калабіга.

Реклама

Наразі 360-ий маршрут курсує у тестовому режимі. До Вашої уваги вартість проїзду та маршрут, за яким рухається автобус.

Село Коритняни поділено на дві тарифні зони: «Коритняни 1» та «Коритняни 2». Вартість у цих зонах буде різнитися.

- Тарифна зона «Коритняни 1» (зупинка біля школи та зупинка навпроти гр. Погасян) – Коритняни – Ужгород (ОДА) – 6 грн. «Коритняни 1» – Ужгород (УжНУ) – 9 грн.

Реклама

- Тарифна зона «Коритняни 2» (зупинка біля пекарні та зупинка біля гр. Пергач) – Коритняни – Ужгород (ОДА) – 4 грн. – Коритняни – Ужгород (УжНУ) – 8 грн.

- Тарифна зона «Кінчеш» (всі зупинки в одній тарифній зоні) – Кінчеш – Ужгород (ОДА) – 4 грн. – Кінчеш – Ужгород (УжНУ) – 8 грн.

Графік маршрутів (поки що в тестовому режимі, з можливістю корегування через декілька місяців):

- Коритняни – Ужгород (УжНУ):

1. 07.00 до УжНУ

2. 09.00 до УжНУ (тестовий)

3. 15.00 до пл. Кирила і Мефодія (Собор)

Реклама

4. 16.20 до пл. Кирила і Мефодія (Собор)

-         Ужгород(УжНУ) – Коритняни

1. 07.45 з УжНУ через «Укртелеком»

 2. 13.50 з УжНУ через «Укртелеком»

3. 15.30 з УжНУ через «Укртелеком»

4. 18.00 з Аеропорт (навпроти розважального центру «Джин»)

До магазину «Меблі» в Ужгороді маршрут не заїжджатиме, оскільки можливості розвороту у великогабаритного автобусу не буде. Тому, зупинка перенесена на вул. Минайську біля «Укртелекому».

Реклама

За словами депутата Коритнянської сільради, наступним кроком щодо покращення умов на маршруті буде вжиття всіх заходів щодо пільгового перевезення окремих категорій громадян. Наразі подані відповідні запити до сільської ради.

На Ужгородщині почав їздити сучасний автобус – 01
На Ужгородщині почав їздити сучасний автобус – 02
На Ужгородщині почав їздити сучасний автобус – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно