Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Карпатах залізничники розпочали роботи на підходах до Бескидського тунелю

У Карпатах залізничники розпочали роботи на підходах до Бескидського тунелю

У Карпатах залізничники розпочали роботи на підходах до Бескидського тунелю

У Бескидському тунелі триває облаштування кінцевого оздоблення, а на підходах до нього розпочалися колійні роботи та монтаж контактної мережі. Укладання колій у самому тунелі розпочнеться в четвертому кварталі 2017 року. Про це стверджує прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

ВІДЕО ДНЯ

«Будівництво залізничного тунелю на перегоні Бескид – Скотарське – сьогодні це один із наймасштабніших інфраструктурних проектів України. Він реалізується завдяки ресурсам залізниці та залученим інвестиціям. Високий рівень показали і залізничники, задіяні в цьому проекті. Без особистого внеску кожного фахівця не було б такого результату. Тож ми готові і надалі до масштабних проектів. Наступний – реконструкція з електрифікацією дільниці Долинська – Миколаїв. На нього також планується використати залучені кошти міжнародних фінансових організацій», – повідомив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Наразі залізничники перейшли до виконання робіт першого етапу колійного розвитку станції Бескид, що розпочався з другого півріччя 2016 року. Цей етап включає в себе реконструкцію колії на підходах до тунелю, облаштування контактної мережі й монтаж пристроїв автоматики та зв’язку. У самому тунелі будівельники виконали роботи з облаштування 657 метрів зворотного склепіння (лоткової частини). Завершити весь цикл робіт зі спорудження тунелю за графіком заплановано в четвертому кварталі 2017 року. Увести об’єкт в експлуатацію планується в ІI кварталі 2018 року.

Реклама

З боку Західного порталу тунелю облаштовано підпірну стінку вздовж залізничних колій, пожежні резервуари та насосну станцію.

Раніше повідомлялося, що завершено роботи з проходки верхнього та нижнього уступів тунелю на всю довжину – 1764 погонні метри, облаштовано та виконано гідроізоляцію 49 ніш, 12 камер, 3 збійок.

Реклама

Цей двоколійний тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також автоматизованою системою управління технологічними процесами, засобами пожежної безпеки.

Реалізація цього масштабного інфраструктурного проекту дозволить збільшити пропускну здатність п’ятого європейського транспортного коридору (Італія — Словенія — Угорщина — Словаччина — Україна).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно