Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головлікар заохотив співробітників на півмільйона гривень, але до лікарів, медсестер і санітарок гроші не дійшли

Головлікар заохотив співробітників на півмільйона гривень, але до лікарів, медсестер і санітарок гроші не дійшли

Головлікар заохотив співробітників на півмільйона гривень, але до лікарів, медсестер і санітарок гроші не дійшли

Хто заслужив – той отримав. Це про премії, які минулого року щедро роздавав головлікар однієї з лікарень на Закарпатті. Заохотив співробітників – на півмільйона бюджетних гривень. Ось тільки до лікарів, медсестер і санітарок – гроші не дійшли.

ВІДЕО ДНЯ

У Воловецької райлікарні тільки й розмов – кого ощасливили преміями в минулому році. Медперсонал терапевтичного відділення грошових заохочень – не бачив. Хоча лікар-ординатор тут отримує мінімальну зарплату.

"Крім роботи, яку ти тягнеш в терапевтичному відділенні, ординатора, консультація хірургічного відділення, консультація травматологічне відділення, гінекологічне відділення, сімейне відділення, чергування ... ось на одну зарплату", – каже Ганна Григар, лікар-ординатор терапевтичного відділення.

Реклама

У відділенні хірургії – лікарі, медсестри та санітарки – теж залишилися без премій.

А дізналися, коли депутатська комісія вирішила перевірити, як використовують бюджетні гроші у Воловецькій лікарні. Виявилося, невеликі премії отримали тільки три лікаря. А весь преміальний фонд – півмільйона гривень – протягом року розподіляли між адміністрацією.

Реклама

"Бухгалтерія, кадри, завгоспи і різні ось працівники апарату. Посадовий оклад беремо в середньому – три тисячі, то могли бути, наприклад, премії від 5-7 до 24-28 – якщо в гривні – тисяч гривень", – каже Іван Лопит, голова райради.

"В той час, коли лікарі не мали зарплати місяць, а то й два та два з половиною, працівники отримували премії, не маленькі на один посадовий оклад і не два, а більше".

Бухгалтери від відповіді – за які заслуги їх преміювали – в буквальному сенсі тікають.

Реклама

Розподілом премій займається головлікар. Розповідає – кого і за що заохочував:

"Завгоспам і всім іншим працівники – вони робили безкоштовно ремонт. А в бухгалтерії йшли звіти, річні звіти, треба теж закупити папери. Вони працювали в позаурочний час, звіти по робочий час не робляться", – каже Василь Степанчук, головний лікар Воловецької районної лікарні.

Несправедливо і образливо – заявляють лікарі. Вважають: головлікар не мав права економити на медиків.

"Одні негативні емоції, слів немає. Могли дати якусь, ну, відповідно – лікарів там більше, медсестрам менше, санітаркам ще менше – кожному по роботі", – говорить Стелла Годованець, медсестра онкологічного кабінету Воловецької райлікарні.

Чи законні дії головного лікаря Воловецької лікарні – тепер розбираються правоохоронці. Депутати райради написали заяви в прокуратуру, міліцію та фіскальну службу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно