Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школярам Горондівської ЗОШ розповіли про закулісся радіожурналістики

Школярам Горондівської ЗОШ розповіли про закулісся радіожурналістики

Школярам Горондівської ЗОШ розповіли про закулісся радіожурналістики
ВІДЕО ДНЯ

Напевно кожен мріє опинитись по той бік екрану чи мікрофона, дізнатись про специфіку роботи журналістів різних засобів масової інформації. 23 лютого таку можливість в рамках проекту "Поширення ідей толерантності, індивідуальних прав та захисту вразливих груп через призму медіа освіти для молоді та громади Закарпаття як елемент зміцнення громадянського суспільства" мали вихованці гуртка журналістики Горондівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівського району, адже до них з цікавою лекцією завітала журналістка, член громадської організації "Закарпатське Вільне Медіа" Мирослава Вербищук.

Про це йдеться на офіційному сайті ГО "Закарпатське Вільне Медіа".

Реклама

Тема цієї лекції – "Специфіка роботи радіожурналіста". Мирослава розповіла про історію радіо, починаючи від його винахідників – Гільєрмо Марконі та Олександра Попова, закінчуючи сучасним його етапом – спеціалізацією роботи інформаційного, музичного та інформаційно-музичного радіо.

Лектор також розповів про жанри радіожурналістики та про важливі аспекти роботи радіорепортера, радіожурналіста та радіорепортера. Зокрема, про те, що радіо й у наш час є найоперативнішим видом традиційних засобів масової інформації.

Реклама

Мирослава Вербищук також згадала і про власний досвід у радіожурналістиці, адже працювала на радіо "Голос Ужгорода". Специфікою цієї станції було те, що вона мовила не у звичний ФМ-приймачах, а на вуличних мегафонах, розташованих у центрі міста. Журналістка розповіла про роботу ведучого новин.

На завершення лекції вона дала молодим колегам практичне завдання – створити радіоповідомлення з кількох обов’язкових слів. Усі 15 учнів склали унікальні радіоповідомлення інформаційного або рекламного змісту про концертний виступ гурту у Мукачеві. Крім того, Мирослава відповіла на питання дітей, які стосувались роботи радіожурналістів.

Дана зустріч відбулась в межах проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно