Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти

Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти
Роми – це нація, відома своїм яскравим музичним талантом. Напевно, кожен на якомусь святі наспівував чи пританцьовував під запальні ромські мелодії.

Роми – це нація, відома своїм яскравим музичним талантом. Напевно, кожен на якомусь святі наспівував чи пританцьовував під запальні ромські мелодії. Для багатьох ромів, музика – це сенс і стиль життя. Зокрема, і для нашого героя – відомого музиканта та композитора Сергія Барти. Він поділився з читачами інтернет–видання "PMG.ua" своїм секретом успіху та любов’ю до музики.

ВІДЕО ДНЯ

– Розкажіть, будь ласка, про Ваш творчий шлях до рівня професійного музиканта?

– Музикою захоплююсь з дитинства. Ще з малих років обожнював співати. Та на серйозному рівні почав займатись музикою з 16 років. Відтоді я пишу власні пісні, які ж і виконую. Вже випустив 5 альбомів і близько 300 пісень. Переважно виконую пісні українською мовою. Тематика пісень теж різна: є і християнські пісні, є і пісні про Україну, про Мукачево, про любов.

Реклама
Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти – 01

– Не секрет, що артисти беруть участь у різних музичних заходах. На яких фестивалях Ви виступали перед глядачами?

Реклама

– Виступаю майже на усіх святах, які проходять у місті Мукачеві. Зокрема, на День матері, на День міста, навіть на фестивалі "Червене вино". Крім того, часто гастролюю по Україні.

Доводилось виступати у Києві, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Житомирі, Стрию та інших містах нашої Батьківщини. Також брав участь і на музичних фестивалях у Німеччині, Чехії, Словаччині та Угорщині. І приємно, що глядачі та слухачі сприймають нашу музику, адже я її виконую від чистого серця . Коли пишеться пісня, я повністю занурений у процес творення пісні, переживаю її і вкладаю душу у своє творіння. Тому неодноразово бачив навіть сльози на очах публіки після виступів. Але найкраще публіка сприймає музику не лише на масових фестивалях, але і на приватних заходах: весіллях, днях народження. І приємно, що на таких подіях моя музика приносить радість.

Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти – 02
Реклама

– А є якісь нагороди, зважаючи на такий великий творчий багаж?

– Усі вже кажуть: "Сергію, чи маєш ти, попри такий досвід, якийсь приз". На жаль, ще поки не маю жодних музичних нагород. Хоча для мене головна нагорода – це аби моя музика, яка йде від чистого серця, зачепила слухача.

– У кожного музиканта є свої музичні уподобання. Творчість яких артистів Вам імпонує? І які стилі та напрями музики Ви полюбляєте?

– Мені подобається творчість багатьох музикантів. Але особливо я ставлюсь до творчості таких співаків, як Олег Майорський та Віктор Павлік. Щодо стилів, то я полюбляю поп–музику та джаз. Але найбільше і найчастіше я виконую рок-хіти. Саме вони мені найбільше до вподоби своїм запалом, драйвом та змістовними текстами.

Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти – 03

– Крім музики, Ви маєте ще якесь заняття?

– Так, звісно. Я займаюсь фото- та відеозйомкою. Теж ще одне творче хоббі.

Реклама

– Що для Вас означає бути успішною людиною?

– Для мене ключ до успіху – це сім’я. Я дякую Богу і долі, що у мене є кохана дружина Юлія, 8–річна донька Юлька та 2-річний син Сергій. Саме вони мене надихають на подальші творчі успіхи у музиці. Бо музика – це моє життя.

Музика – це життя: історія успішного музиканта Сергія Барти – 04

– А які подальші творчі плани Сергія Барти?

– Планую й надалі розвиватись у музичній сфері. Але вже хочу писати музику не лише для себе, але і для відомих українських артистів. Вірю, що ця мрія збудеться.

Фото люб’язно надані Сергієм Бартою.

Матеріал підготовлено в межах проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив" за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно