Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські бібліотекарі провели Євроквест для учнів загальноосвітніх шкіл міста

Мукачівські бібліотекарі провели Євроквест для учнів загальноосвітніх шкіл міста

Мукачівські бібліотекарі провели Євроквест для учнів загальноосвітніх шкіл міста
Незабаром розпочнуться довгоочікувані канікули – час відпочинку і різноманітних подорожей. Та, якщо вирушити в далекі країни не завжди виходить, - відпочити, побачити нове й дізнатись багато цікавого...

Незабаром розпочнуться довгоочікувані канікули – час відпочинку і різноманітних подорожей. Та, якщо вирушити в далекі країни не завжди виходить, - відпочити, побачити нове й дізнатись багато цікавого можна не виїжджаючи за межі свого міста. А здійснити таку подорож завжди допоможуть книги та журнали.

ВІДЕО ДНЯ

В рамках Днів міста та Дня Європи в Україні захоплюючу подорож Європейськими країнами запропонувала своїм читачам центральна дитяча бібліотека.

У читальній залі зібралися юні мандрівники загальноосвітніх шкіл міста. Ми живемо в унікальному краї, де знаходиться географічний центр Європи, де сходяться кордони одразу чотирьох Східноєвропейських країн: Румунії, Угорщини, Словаччини та Польщі. А щоб не збитися з маршруту їм допомагали гіди - Козачок та Європа – активісти клубу дитячої бібліотеки Товтин Юлія та Туряниця Валерій, які розповіли присутнім про Європу та Україну як її невід’ємну частину.

Реклама

Мандруючи з країни в країну, учасники Євроквесту дізнавались багато цікавого про історію, культуру, звичаї, національну кухню, відомих людей, природу наших країн-сусідів. Кожна з чотирьох команд-учасниць, окрім пізнавальних розповідей-екскурсів про ту чи іншу країну, підготувала цікавинку-сюрприз. Так, «жителі Польщі» (ЗОШ №16) запропонували присутнім розгадати кросворд «Фауна Європи» - ключовим словом якого було прізвище видатного польського астронома Миколи Коперніка. «Словаки» (гімназія) навчили дітей національних ігор. Угорці (ЗОШ №3 ім. Ф.Ракоці) – влаштували справжній концерт угорської народної, класичної та сучасної музики, декламували вірш Ш. Петефі мовою оригіналу. А «румуни» пригостили усіх присутніх національною солодкою стравою – плечинтою.

Усі присутні на Євроквесті отримали багаж знань та задоволення.

Реклама

І якщо, цього дня, юні мандрівники здійснили подорож тільки 4-ма країнами Східної Європи, то на них чекають ще десятки країн зі своїми історіями, краєвидами, традиціями, про які так цікаво написано в книгах.

Здійснити мандрівку у будь-який куточок Землі запрошує центральна дитяча бібліотека та її книги. Отож, веселого літа і до наступної подорожі.

Мирослава Бурч, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно