Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські митники вилучили в українця одяг та взуття, вартістю 8 тисяч євро

Закарпатські митники вилучили в українця одяг та взуття, вартістю 8 тисяч євро

Закарпатські митники вилучили в українця одяг та взуття, вартістю 8 тисяч євро
ВІДЕО ДНЯ

Українець через «зелений коридор» намагався перевезти товари в такій кількості, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню. Громадянин України для перетину кордону обрав митний пост «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС, на який заїхав автомобілем «Honda Accord» з українською реєстрацією.

При усному опитуванні українець заявив митникам, що переміщує через митний кордон виключно особисті речі та заперечив наявність у нього будь-яких товарів в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України, – повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області.

Реклама

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, працівники митниці перевели транспортний засіб в «червоний коридор» для проведення митного огляду та запропонували громадянину заповнити митну декларацію. У декларації співвітчизник вказав свої паспортні дані та наявність багажу з особистими речами. У ході митного контролю транспортного засобу, крім особистих речей громадянина працівники митниці виявили не вказані в митній декларації та не заявлені при усному опитуванні одяг і взуття іноземного виробництва. Вартість товару 8 200 євро.

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Складено протокол про порушення митних правил, а товари – вилучено.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно