Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зросла кількість тяжких злочинів

На Закарпатті зросла кількість тяжких злочинів

7 березня в прокуратурі Закарпатської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів краю, на якій обговорили стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, на території Закарпатської області упродовж 2016 року та організації діяльності щодо розкриття і досудового розслідування кримінальних правопорушень. У нараді взяли участь керівництво УСБ України в Закарпатській області Закарпатського оперативно-пошукового відділу першого територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності НПУ, ГУНП у Закарпатській області, Мукачівського та Чопського прикордонних загонів, Міжрайонного ОРВ ОРУ Західного регіонального управління, керівники місцевих прокуратур.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив прокурор Закарпатської області, внаслідок вжитих правоохоронними органами краю заходів, спрямованих на активізацію та підвищення ефективності роботи, рівень злочинності в області із розрахунку на 10 тисяч населення становить 75,3 та є п’ятим найменшим показником по державі (138,6). Вдалось забезпечити зниження рівня облікованих кримінальних правопорушень на 16,7%, у тому числі особливо тяжких злочинів (-5,9%), – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області.

Спостерігається зниження кримінальних правопорушень, вчинених групою осіб, неповнолітніми, особами, які раніше вчиняли злочини. Значно вищим, ніж у державі (28,8%) залишається рівень розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами досудового розслідування – 41,3%. Водночас, прокурор області наголосив, що вжиті упродовж поточного року заходи щодо протидії злочинності та розкриття і розслідування кримінальних правопорушень виявились недостатніми.

Реклама

Не в повній мірі забезпечено ефективну протидію тяжким злочинам, кількість яких, хоч і несуттєво, але зросла (на 0,2%). Найбільший ріст тяжких кримінальних правопорушень допущено у Рахівському, Свалявському, Тячівському районах та в Ужгороді. При цьому, системна робота щодо розкриття та розслідування злочинів згаданих категорій досі не налагоджена.

Не задовольняє прокурора області і невисокий відсоток розкриття кримінальних правопорушень минулих років. Зокрема, за остаточними результатами розслідування розкрито лише 7,6% або 487 таких кримінальних правопорушень. Однією із найвищих по державі залишається питома вага злочинів проти життя та здоров’я особи (13,4%). Найбільшою вона є у Міжгірському та Іршавському районах.

Реклама

Через прорахунки у здійсненні координаційної діяльності в області відмічається найвища у державі динаміка росту скоєних очевидних умисних вбивств (замахів) – 37 проти 22 торік, або +68,2%. Такі вчинялись у місті Мукачеві (8), Мукачівському районі (7), місті Ужгороді (5), Іршавському та Тячівському районах (по 3), Воловецькому, Великоберезнянському, Міжгірському та Ужгородському районах (по 2), Виноградівському, Перечинському та Рахівському районах (по 1).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно