Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • П’ять сучасних спецавтомобілів отримали закарпатські рятувальники

П’ять сучасних спецавтомобілів отримали закарпатські рятувальники

П’ять сучасних спецавтомобілів отримали закарпатські рятувальники

9 березня автопарк пожежно-рятувальної служби Закарпаття поповнився п’ятьма сучасними, потужними спецавтомобілями. Серед них: чотири пожежні автоцистерни на базі шасі автомобіля МАЗ та оперативно-піротехнічний автомобіль Mitsubishi L200. Кошти у сумі понад 15 млн. грн. на нові пожежно-рятувальні автомобілі  були виділені Державною службою України з надзвичайних ситуацій. А от піротехнічний автомобіль подарований Урядом Японії.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області, відповідні пожежні автоцистерни АЦ-4-60(5309)-505М призначені для пожежогасіння, проведення рятувальних робіт, доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації надзвичайної події чи пожежі. Щодо їх відмінностей у порівнянні з іншою наявною пожежно-рятувальною технікою, то вони достатньо суттєві. Це і більша цистерна, яка вміщує в себе 4 тони води на противагу стареньким ЗІЛам, які можуть перевозити близько 2,5 тон.

Аналогічна ситуація й з піноутворювачем: у новій техніці його майже вдвічі більше – 400 літрів. Також сучасні автомобілі мають високу прохідність, а у високогірних районах це досить суттєвий факт. У подальшому відповідні автомобілі будуть знаходитись на озброєнні 3-ї ДПРЧ (м. Рахів), 4-ї ДПРЧ (смт. Міжгір’я), 10-ї ДПРЧ (м. Хуст) та державного пожежно-рятувального поста смт. Дубове Тячівського району.

Реклама

"Сучасну техніку у такій кількості рятувальники Закарпаття не отримували досить давно, тож сьогодні для рятувальників області дійсно свято. Ці транспортні засоби дозволять вогнеборцям  більш оперативно та швидко виконувати свої професійні обов’язки, бути маневреними, зберігати людські життя та майно від пожеж", – зауважив під час свого виступу Роман Гудак.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно