Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Учасники АТО просять Закарпатську облраду скликати позачергове пленарне засідання

Учасники АТО просять Закарпатську облраду скликати позачергове пленарне засідання

Учасники АТО просять Закарпатську облраду скликати позачергове пленарне засідання

Учасники АТО просять депутатський корпус облради прийняти звернення до керівництва держави якомога швидше припинити торгівельно-економічні відносини з Росію. З огляду на останні події, які відбуваються майже по всіх регіонах України, у вівторок, 14 березня, до голови Закарпатської облради Михайла Рівіса звернулися голова правління ГО «Спілка учасників бойових дій «Об’єднані війною» Микола Марчишак та керівник військово-патріотичної організації «Карпатська Січ» Тарас Деяк із проханням якнайшвидше скликати позачергове пленарне засідання облради.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, учасники АТО наголосили, що у той час, коли щодня продовжується обстріл українських позицій та населених пунктів, вздовж фронту бойових дій іде безперешкодна торгівля з російським окупантом. Крім того, фінансуються підприємства на окупованій території, які працюють виключно з дозволу ДНР та ЛНР. Центральна влада за три роки так і не визнала відповідальність Росії за розпочату війну проти мирної України. Тож, нинішня ситуація вимагає негайного втручання рішучих та ефективних дій з боку всіх гілок влади. «Ми наполягаємо: органи державної влади зобов’язані докласти максимум зусиль, аби якомога швидше припинити торгівельно-економічні відносини з Росію та тимчасово окупованими територіями. Українці – сильна нація і заслуговує на таку владу, яка принципово стоїть на дотриманні виключно національних інтересах держави», – підкреслили учасники АТО.

Вони запропонували всьому депутатському корпусу облради прийняти відповідне звернення до Президента України, уряду та Верховної Ради України з вимогою визнати факт окупації східних територій України зі сторони Російської Федерації та припинити торгівельно-економічні відносини. Крім того, утворити Тимчасову слідчу комісію ВРУ з питань розслідування умов законності ведення торгівлі з тимчасово окупованою територією, розробити державну програму впровадження альтернативних видів електроенергії, вжити  вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україні.

Реклама

Михайло Рівіс запевнив, що обласна рада підтримує всі перераховані вимоги та готова зібратись у кінці цього тижня на позачергове пленарне засідання, аби прийняти відповідне звернення до керівництва держави.

Учасники АТО просять Закарпатську облраду скликати позачергове пленарне засідання – 01
Реклама
Учасники АТО просять Закарпатську облраду скликати позачергове пленарне засідання – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно