Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На кордоні зі Словаччиною незабаром з’явиться консультаційний пункт

На кордоні зі Словаччиною незабаром з’явиться консультаційний пункт

На кордоні зі Словаччиною незабаром з’явиться консультаційний пункт

«Консультаційний пункт на українсько-словацькому кордоні відкриється в найближчій перспективі», – про це та інші аспекти прикордонної співпраці йшлося на зустрічі Головних Прикордонних Уповноважених України та Словаччини Віктора Назаренка та Ладіслава Чeмі, яке відбулося сьогодні, 14 березня, у Львові. Під час зустрічі вони обговорили обстановку на українсько-словацькому державному кордоні та актуальні питання його охорони. Крім того, розглядався стан обміну інформацією та перспективи розвитку співпраці між Державною прикордонною службою України та Бюро Прикордонної поліції Словаччини.

ВІДЕО ДНЯ

Головні Прикордонні Уповноважені двох країн підтвердили, що рішення, які були прийняті під час попереднього засідання, виконані, однак і надалі зберігатимуть свою актуальність, особливо у сфері протидії незаконній міграції та розвитку міжнародної і двосторонньої співпраці. Зокрема зазначалося, що обстановка характеризувалася активними діями злочинних угруповань із переправлення нелегалів та сигарет. Так, минулого року українські прикордонники затримали 272 мігрантів, а завдяки співпраці оперативних органів обох відомств вдалось дискредитувати більше 10-ти каналів переправлення вихідців із Близького Сходу, Південно-Східної та Центральної Азії, – йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

При цьому, проведений аналіз вказує на збереженні активності міграції, адже у цьому році вже затримано 20 нелегалів. Крім того, завдяки комплексним заходам протидії порушенням вдалося виявити понад 62 тисячі пачок сигарет, 85% із яких затримувалися в пунктах пропуску, а частка спроб переміщення сигарет через «зелений кордон» знизилась. У той же час значні їх партії виявлялись у спеціально обладнаних схованках при переміщенні пиломатеріалів. Також фіксувалися випадки спроб використання транскордонними злочинними групами малої авіації, проте їх випадки зменшилися.

Реклама

Окремо дали оцінку роботі прикордонно-представницького апарату та наголосили, що співпраця проходить на високому рівні. Лише минулого року провели 176 зустрічей, отримали і направили  99 інформувань.  Також Головні Прикордонні Уповноважені позитивно оцінили реалізацію спільного патрулювання кордону, яке стає більш дієвим та професійним. Торік організовано 168 спільних виходів. За їх результатами в 7 випадках затримано 10 нелегалів.

Особливу увагу Віктор Назаренко та Ладіслав Чемі приділили функціонуванню пунктів пропуску на спільному кордоні, в яких за 2016 рік оформлено 2,6 мільйона осіб та 1 мільйон транспортних засобів. Крім того, зазначалася на важливість продовження процедур, необхідних для укладання Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Словаччини стосовно запровадження пішохідного та велосипедного руху в пункті пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке».

Реклама

Наприкінці зустрічі Головний Прикордонний Уповноважений України Віктор Назаренко наголосив, що охорона кордону зі Словаччиною була і залишається одним із пріоритетів Держприкордонслужби, а також висловив слова вдячності за надійне партнерство і запевнив у розвитку дружніх відносини між прикордонниками України та Словаччини.

 

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно