Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Берліну за 20 євро або Як закарпатцям подорожувати дешево та комфортно

До Берліну за 20 євро або Як закарпатцям подорожувати дешево та комфортно

До Берліну за 20 євро або Як закарпатцям подорожувати дешево та комфортно
15 березня компанія Ryanair оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Та чи вплине поява європейського лоукоста на інші міста та області України? Наприклад, на Закарпаття, яке приваблює туристів із різних куточків світу.

15 березня один із найбільших європейських лоукостів – компанія Ryanair – оголосила про вихід на український ринок авіаперевезень. Комерційний директор авіакомпанії Ryanair Девід О’Брайан назвав офіційні плани лоукост-перевізника в Україні. За словами О’Брайана, компанія очікує, що пасажиропотік із Києва складе 250 тисяч чоловік.

ВІДЕО ДНЯ

Польоти почнуться з 30 жовтня. Середній тариф авіакомпанії становить 46 євро. Наразі, в Україні авіарейси будуть здійснюватися з аеропортів двох найбільших міст – Києва та Львова. У столиці це буде аеропорт Бориспіль, а у Львові – аеропорт ім. Данила Галицького.

Експерти прогнозують, що завдяки виходу на український ринок компанії Ryanair, кількість туристів, які відвідуватимуть Україну суттєво зросте. Звісно, і для багатьох українців відкриється шлях до Європи. Адже подорожувати можна буде бюджетно, не витрачаючи чималі кошти на авіаквитки та економлячи дорогоцінний час. Наприклад, політ зі Львову до столиці Англії Лондону обійдеться всього в 35,39–46,39 євро. Та й кількість рейсів приємно дивує. До прикладу, зі Львову компанія планує здійснювати 16 рейсів на тиждень.

Реклама

Та чи вплине поява європейського лоукоста на інші міста та області України? Наприклад, на Закарпаття, яке приваблює туристів із різних куточків світу. За даними, які надають турорганізації, ще в листопаді 2016 року кількість туристів, які відвідали Закарпаття перевищила 1 мільйон.

Крім того, Закарпаття межує з 4 країнами ЄС. Тому значна частина туристів приїжджає в наш край саме з цих країн. Та й багато закарпатців полюбляють подорожувати. Наприклад, провести вікенд у одній із сусідніх держав. Зараз для них це стане набагато легше, адже у Львові буде авіарейс «Львів – Будапешт», квиток на який коштуватиме всього 19,99 євро. Така ж ціна за квиток до польського Кракова, німецьких Берліну та Меммінгену. Зважаючи на те, що квиток на потяг до Львова з будь-якого куточку краю коштує в середньому від 2 до 5 євро, такий тип відпочинку виглядає дуже економним.

Реклама
До Берліну за 20 євро або Як закарпатцям подорожувати дешево та комфортно – 01

Що принесе поява одного з найбільших авіаперевізників Європи туризму Закарпаття, інтернет-видання «PMG.ua» вирішило розпитати в директора департаменту економічного розвитку Закарпатської ОДА Дениса Мана. Чиновник вважає, що поява найбільшого європейського лоукоста Ryanair безперечно позитивно вплине на туристичний розвиток України в цілому та Закарпаття зокрема. «Одним із головних факторів при виборі способу для подорожування в українців є їх купівельна спроможність, – зазначає Денис Ман, – Тому дешевий, але швидкісний транспорт з України – це добре. Поява лоукостів дозволить закарпатцям подорожувати за кордон за доступними цінами. Безперечно, поїздка до Будапешту для краян залишиться цікавою наземним транспортом. А от можливість злітати до Німеччини чи до Великобританії за доступною ціною, безперечно, приваблюватиме».

Крім того, поява такого авіаперевізника позначиться і на роботі закарпатських туристичних фірм. Адже путівки на відпочинок за кордоном тепер здешевшають, а це дозволить підвищити привабливість у наданні фірмами туристичних послуг. До того ж, директор департаменту економічного розвитку Закарпатської ОДА вважає, що Закарпаття повинно співпрацювати з компанією Ryanair. «Нашому бізнесу варто більше працювати над промоцією Закарпаття, пропонуючи власні туристичні продукти, в тому числі й започатковуючи співпрацю з Ryanair, який з’явиться на українському ринку, зокрема у Львові. Найближчим часом наш департамент планує засідання ради туроператорів та турагентів, на якому розглянемо питання щодо взаємодії влади та бізнесу у просуванні закарпатських туристичних продуктів на транспорті, а саме на залізниці та в авіакомпаніях, які обслуговують український авіаринок», – підсумовує Денис Ман.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно