Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тиждень дитячого читання в Україні розпочався із Закарпаття

Тиждень дитячого читання в Україні розпочався із Закарпаття

У переповненому школярами залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок яскраво стартував Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цьогоріч саме Ужгороду випала честь офіційно відкрити Тиждень для всієї України, тож програма заходів була насиченою та різноманітною. 

ВІДЕО ДНЯ

Зі сцени театру тепло привітала малих буквоїдів і всіх, хто щодня дарує дітям свято єднання з книгою (письменники, видавці, бібліотекарі, педагоги й ін.) Алла Гордієнко – генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України, президент Української асоціації працівників бібліотек для дітей. Гостя виконала приємну місію – зачитала вітальну адресу від очільника профільного міністерства Євгена Нищука, а також нагородила окремих керівників галузі культури і працівників книгозбірень краю грамотами, подяками та медалями Міністра культури України,  Президії Української асоціації працівників бібліотек для дітей і Національної бібліотеки України для дітей, – зазначає Управління культури Закарпатської ОДА.

До врочистих вітань приєдналися заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Іван Канюка та заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак.  

Реклама

Далі ж сцену передали головним винуватцям свята – дітям, які розважили присутніх пісенно-танцювальними і, звичайно ж, віршованими й театралізованими виступами, присвяченими її величності Книзі. 

Мета Всеукраїнського тижня дитячого читання – популяризація книги і заохочення дітей до систематичного читання, проведення цікавих зустрічей авторів із дітьми, а також організація фахового спілкування між управлінцями в галузі культури та письменниками, видавцями, бібліотекарями. Відтак, поряд із просвітницько-розважальними заходами відбувся й тематичний круглий стіл "Підтримка і розвиток дитячого читання в Україні: загальнонаціональні ідеї та регіональний досвід". У засіданні взяли участь гості – представники Національної бібліотеки України для дітей, письменниці Марія Морозенко і Тетяна Луньова та їхні закарпатські колеги.

Реклама

Наостанок відбулися творчі зустрічі літераторів із дітьми в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва й Ужгородській центральній міській бібліотеці для дітей "Казка". В останній, зокрема, провели і чергову зустріч у рамках соціокультурного проекту "Все Закарпаття читає дітям".

Цього разу читачам бібліотеки презентували книгу Марії Морозенко "Іван Сірко. Великий характерник". Координатор проекту, представник Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті Галина Малик розповіла слухачам, для чого потрібно читати та як обирати правильні книги. Принагідно представила і свої два видання – "Абра&Кадабра" та "Злочинці з паралельного світу". Згадані книги автори подарували бібліотеці. Крім того, за традицією проекту, книжковий презент добіркою творів сучасних українських авторів доповнило управління культури Закарпатської облдержадміністрації. Серед видань – "Марійчині пригоди" Оксани Думанської, "Сузір’я курки" Софії Андрухович, "Шапочка і кит" Катерини Бабкіної, "36 і 6 котів" Галини Вдовиченко, "МІСТОрія однієї дружби" Ірини Цілик, а ще – бестселери Франсуази Барб-Галль "Як розмовляти з дітьми про мистецтво" та "Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ ст.".

Так завершився перший день читацького свята. Впродовж тижня в усіх дитячих бібліотеках краю та всієї України відбудеться ще чимало захопливих подій: літературних вікторин і конкурсів, майстер-класів та віртуальних подорожей, ігрових марафонів і бібліотечних квестів, брейн-рингів та бліц-турнірів, незабутніх зустрічей із письменниками й улюбленими літературними героями.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно