Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У фойє ЗОШ №13 міста Мукачева урочисто відкрили стінопис "Берегині слова"

У фойє ЗОШ №13 міста Мукачева урочисто відкрили стінопис "Берегині слова"

У фойє ЗОШ №13 міста Мукачева урочисто відкрили стінопис "Берегині слова"
ВІДЕО ДНЯ

Презентація творчого кутка відбулась сьогодні, 21 березня. На стіні, що у фойє навчального закладу, художники Анна Хома та Ольга Драгула намалювали рядки віршів трьох відомих українських поетес: Лесі України, Ліни Костенко та Софії Малильо.

Проект поетичного стінопису був втілений в рамках програми “Активні громадяни” громадською організацією “Закарпатське Вільне Медіа” за фінансової підтримки Британської Ради, а також за сприяння Управління освіти Мукачівського міськвиконкому та керівництва ЗОШ №13.

Реклама

Член ГО “Закарпатське Вільне Медіа” Андрій Слохіняк подякував усім тим, хто допоміг втілити цей мистецький проект і зазначив, що цей стінопис має надихати учнів на нові життєві звершення та перемоги, адже поезія надає духовні крила для кожної людини. Крім того, представник громадської організації “Закарпатське Вільне Медіа” вже на відкритті почав своєрідну естафету для молоді: “Кожен може зробити селфі на фоні цієї прекрасної поетичної стіни. Для цього всього лише варто оприлюднити фото у соціальних мережах “Вконтакті”, “Фейсбук” та “Інстаграм” з хештегом #ЗВМ”, – сказав організатор проекту.

Директор ЗОШ №13 Людмила Ковач у своїй промові до школярів звернула увагу на постаті трьох поетес – корифеїв української поезії. “Леся Українка – це віковічність, Ліна Костенко – це сучасність, а Софія Малильо – це уособлення нашого міста. У кожної з них непроста доля. Їхні вірші були заборонені. Та попри будь-які перешкоди, їхня поезія жива й досі, і надалі буде актуальною”, – зауважив керівник навчального закладу.

Реклама

Привітати школярів з появою поетичної стіни завітала і активістка проекту “Софіїн Двір” Валентина Щербина, завдяки якій у помешканні Софії Малильо з’явився ще один креативний віршований стінопис. Вона розповіла про життя та творчість відомої мукачівської поетеси.

Завершила урочисте відкриття головний спеціаліст відділу культури Мукачівського міськвиконкому Тетяна Туряниця, яка подякувала і ГО “Закарпатське Вільне Медіа”, і ЗОШ №13 за втілення мистецького проекту. Користуючись нагодою, до Всесвітнього Дня поезії вона нагородила друкованими збірками молодих авторів Мукачева учнів, юних поетів ЗОШ №13 Олександру Боднар, Аделіну Юско, Оленку Худякову, Діану Магоч та Дем’яна Герца. Вони ж і зачитали вірші для усіх присутніх.

Після усіх промов та виступів учні та організатори фотографувались на фоні цієї поетичної стіни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно