Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

УжНУ співпрацюватиме з Технічним Університетом м. Кошице

УжНУ співпрацюватиме з Технічним Університетом м. Кошице

20 березня у м. Кошице (Словаччина) відбулося підписання «Меморандуму про співпрацю» між Національною науково-технологічною асоціацією України, Ужгородським національним університетом та Технічним Університетом м. Кошице. Документ підписали радник Голови Національної науково-технологічної асоціації України професор Юрій Сенюк,  ректор УжНУ професор Володимир Смоланка та проректор з наукової роботи Технічного Університету м. Кошице професор Владімір Модрак.

ВІДЕО ДНЯ

Як інформує прес-служба УжНУ, цим меморандумом закладено основи  для подальшого розвитку співробітництва між науковими установами двох країн шляхом створення на базі наукових парків УжНУ та Технічного Університету м. Кошице «Українсько-словацького міжнародного Центру трансферу технологій». Його діяльність буде спрямована на організацію і координацію науково-технологічної та інноваційно-інвестиційної кооперації науково-освітніх закладів національних та регіональних інститутів, взаємний трансфер технологій, інноваційний розвиток малих і середніх підприємств України, Словаччини та інших країн Європейського Союзу. Для досягнення спільної мети сторони мають намір брати участь у міжнародних грантових програмах та проектах міжнародної технічної допомоги.

Проректор УжНУ з наукової роботи професор Ігор Студеняк так прокоментував цю подію: «Підписанням цього документа у стінах Технічного Університету м. Кошице завершилася тривала багатопланова робота науковців двох партнерських вишів сусідніх країн по створенню цієї унікальної інституції. Підготовча робота включала двосторонні консультативні зустрічі, спільно проведену наукову конференцію, під час якої було представлено наукові та інноваційні розробки учених двох університетів, а також підписання договору про співпрацю між науковими парками УжНУ та кошицького Технічного Університету, який має за мету поширювати і реалізовувати сучасні виробничі технології, котрі базуються на новітніх наукових розробках, містять сучасні підходи до розвитку підприємництва, враховують сьогочасні екологічні та безпекові вимоги. З підписанням меморандуму настає пора практичного втілення передових ідей, реалізованих у конкретні проекти».

Реклама
УжНУ співпрацюватиме з Технічним Університетом м. Кошице  – 01
УжНУ співпрацюватиме з Технічним Університетом м. Кошице  – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно